Skrivuppgift 58: skriven av Det finns bara dåliga kläder

Plötsligt ringde telefonen. ”Vem kan det vara så här sent på natten” sa den femtonåriga flickan oskuldsfullt och lyfte på den ödesdigra luren.
Hon hörde ett mörkt andetag rom rosslade olycksbådande.
”Hallå?” frågade flickan.
I samma stund slog åskan ner och fyllde rummet med sina mullrande suckar. ”Oj!” sa hon, släppte luren och kröp ihop i soffan med händerna om sina rosa pyjamasbyxor.
Det ringde igen. Men den här gången svarade inte flickan, för det kröp i kroppen på henne av rädsla och ansiktet lös av förfäran.
Det hela kändes som i en dålig film.
”Fast varför skulle någon vilja göra mig något ont” tänkte flickan. ”Jag som har ett hjärta av guld och som inte har gjort en fluga förnär.”

Då slog dörren upp i ett brak! Framför flickan stod en lång man i regnrock och med en illavarslande yxa i ena handen. Han gick långsamt mot soffan och regndropparna från kappan föll som genomskinligt blod mot den mörka ekparketten.
”Nej, herre gud – varför gör du så här!?” skrek flickan och skyddade sitt späda dockansikte med en kudde.
”Därför att jag är väldigt resultatinriktad av mig” svarade mannen kallt och fortsatte gå.
”Du kommer aldrig undan om det händer mig något! De kommer att leta efter dig överallt!” fortsatte flickan med en falsett som fick katten på granngården att hoppa ner från fönsterbläcket.
”Tja, fast vad gör det om hundra år?” frågade mannen med en axelryckning och höjde yxan.
Sedan föll den.

Det iskalla stålet plöjde sin väg genom den bleka kroppen som en plog plöjer åkern på vårens första dag. Och när yxan tagit sin bergochdalbanetur från huvudknopp till tå föll de bägge delarna isär som då man slår upp en god bok på en kulen höstnatt.

Mannen såg på röran och satte sig ner i soffan. Sedan tände han en cigarrett för första gången i sitt liv.
”Den som väntar på något gott” sa han.

Skriven av: Det finns bara dåliga kläder

Tags: ,

 1. Gillar kontrasten här: ”Jag som har ett hjärta av guld och som inte har gjort en fluga förnär.”
  Då slog dörren upp i ett brak! Framför flickan stod en lång man i regnrock och med en illavarslande yxa i ena handen.”

  Härligt späckad med klyschiga uttryck, festligt! Jag tycker att meningen ”Därför att jag är väldigt resultatinriktad av mig” svarade mannen -” förstör lite. Den passar inte in. Men himla snitsigt skrivet, en liten minirysare blev det…Heja heja!

  Svara

 2. Det som fick mig att skratta högst var ”Därför att jag är väldigt resultatinriktad av mig” Man kan säkert påstå det om en psykopat som mördar folk med yxor, men det blir ändå så tokfel det kan bli och det är ju det som är själva poängen. Samtliga ingredienser för en skäckis, finns ju med ihop med det helt vansinniga språket.
  Underbar fajt.

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *