Skrivuppgift 58: Klyschfestival

Via ett tips från en av Pennfajtarna och inspirerat av en mycket elak, men ack så snygg, litteratursågning presenterar vi nu den nya skrivuppgiften. Om du är väldigt nyfiken kan du läsa recensionen av ”Inside” och ”Signs and Wonders” av Alix Ohlin (recensent: William Giraldi) – den handlar nämligen om språk och kanske främst om dåligt språk. Om att skriva med klyschor.

Och den förra övningen var ju inspirerad av snuskboken ”Fifty Shades of Grey” … skriven på kanske det absolut klyschigaste, sämsta språket någonsin (lycka till svenska översättare! kram!) Och vill du skratta gott kan du testa Fifty Shades Generator som en av våra Pennfajtare tipsade oss om.

Den aktuella skrivuppgiften är som lyder:

Du ska skriva en text späckad med språkliga klyschor, dåliga liknelser, metaforer som får det att krypa i skinnet på dig när du författar den. Övertydliga förklaringar går här alldeles utmärkt.

Enda regeln är: Texten ska fortfarande vara läsbar. Kom ihåg att det är en svår konst att skriva riktigt uselt men ändå med flyt, Lex DaVinci Koden.

Som vanligt går det också bra med en kortare text, dikt, prosa, dialog, whatever.

Uppgiften sträcker sig från onsdag 22 augusti till onsdag 29 augusti

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med Klyschfestival

Veckans pseudonym kommer att bli klyschiga fraser
Veckans tag på texterna blir klyschor

Tags: ,

  1. Klurigt klurigt när man inte har något innehållstema. Det blir en riktig pennfajt det. Om man kommer till skott… Heja heja alla pennfajtare!!

    Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *