Skrivuppgift 54: text av Microfiberduken

BANG

Jag hoppar till i soffan, vardagsrummet är mörkt förutom TVn som står på med hög volym. Det börjar som en liten lila prick mitt i rutan sen växer den till en plastflaska med spraymunstycke det står BANG på.
Den perfekta tyska hemmafrun iklädd vit blus och svarta gabardinbyxor, kommer in i köket och studerar det matta kaklet ovanför diskbänken. Hon greppar plastflaskan, jag hoppar till av ljudet igen.

BANG!

Flaskans innehåll löddrar sig över kaklet.

FLOSCH!

Den lila microfiberduken lämnar ett skinande kakel efter sig. Dörren slås upp, den perfekta blonda sonen och den perfekta blonda dottern kommer inrusande. Dubbade till skånska frågar dom om maten är klar och lämnar dom leriga fotavtryck efter sig från den perfekta gräsmattan utanför. Den perfekta tyska hemmafrun dubbad till småländska förmanar dom, tar fram flaskan och …..

BANG!

Microfiberduken far över golvet.

FLOSCH!

Det svarta stengolvet gnistrar. En silvergrå Mercedes ses stanna utanför köksfönstret. Dörren slås upp igen och den tyska idealmaken iklädd grå gabardinkostym, och vit skjorta med en knapp uppknäppt i halsen, kommer hem från arbetet. Dubbad till jämtländska hälsar an på barnen, lagom leasure för tyskt kärnfamiljsmys,

PLASK!

Den perfekta blonda dottern springer honom till mötes, men snubblar och det svarta skinande stengolvet och spiller ut ett glas mjölk över hans laptopfodral. Den perfekta tyska hemmafrun är snabbt framme med flaskan och microfiberduken.

BANG!
FLOSCH!

Mjölken är borta. Den anticeptiska tyska kärnfamiljen, totalt befriad från smuts, bakterier och mikroorganismer, slår sig ned runt bordet för att äta middag. Den perfekta tyska hemmafrun tar fram en lasange ur ugnen iklädd lila grytlappshandskar. Hon slevar upp till den perfekta blonda dottern, men nej hon spiller på det minimalistist designade köksbordet i oljad ek. Dottern rusar upp från stolen hämtar den lila plastflaskan och trycker till över lasangefläcken med bägge händerna

BANG

Hela den tyska kärnfamiljen skrattar tillgjort. Flaskan börjar åter växa på TVskärmen, sen kommer texten.

BANG! Explosivt rent, nu med lila microfiberduk på köpet.

Ny reklam, hör en välbekant melodi. Hånflinande medelålders herrar gör ”The Dressman walk” iklädda boxerkalsonger. Greppar fjärrkontrollen och slår av eländet. Jag lägger fjärrkontrollen på mitt skitiga vardagsrumsbord i otrendig lackad bok, så jag inte lägger mig på den i sömnen igen.
Somnar om i soffan.

Skriven av: Microfiberduken

Tags: ,

  1. Rolig och intressant lösning av uppgiften! Och ack så sann, det vanligaste konstiga ljudet att vakna av ÄR väl typ TVn! Haha!

    Sedan får du mig att börja fundera på om du försöker få till en satir, men hjärnan är så mosig idag att jag mest läser texten rakt upp och ner. Jag kanske får återkomma till läsningen efter ett rejält åskoväder!

    Fint fajtat!

    Svara

  2. Tack, återkom gärna 🙂

    Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *