Skrivuppgift 54: text av Kissnödig

Jag vaknade kissnödig. Mycket kissnödig. Det regnade och vatten skvätte ur stuprören, det strilade på gårdsplanen nedanför fönsterblecket. Trodde jag. Men det regnade inte. Jag låg kvar i sängen. För trött för att ta itu med blåsan. För trött för att tänka klart.

Det regnar, tänkte jag. Nej, det är grannen ovanpå som duschar? Det är väldigt tidigt att ta en dusch. Jag vände på mig så att jag låg på rygg, med båda öronen spetsade. Jo, nog är det någon som duschar.

Ljuden gled ut och in i drömmen, i snoozen, jag var verkligen kissnödig. Jag klev upp ur sängen och försökte att inte öppna ögonen, försökte vara kvar i tillståndet mellan sömn och klarvaken, gick försiktigt över golvet, genom köket. Det är någon som duschar i badrummet. Jag är ensam hemma.

Jag öppnade dörren.

Bubblan i taket höll på att spricka. Som en vattenballong gjord av takfärg. Dropparna kom så hastigt att det nästan var som en stråle. Som en dusch med dåligt vattentryck. Som en vattenläcka med farligt bra tryck. Jag såg ner på golvet där vattnet var flera centimeter högt och tänkte att jag måste kissa innan jag löser det här.

Skriven av: Kissnödig

Tags: ,

 1. Haha, snygg och rolig liten berättelse. Slutar på rätt ställe också för man vill nog inte veta fortsättningen:P

  Svara

 2. Hemskt uppvaknande, brukar också syssla med urinblåsesnoozning. Ett säkert sätt att inte försova sig när man slagit av väckarklockan. Förr eller senare så måste man ju upp och kissa. Gillar just den igenkänningseffekten i berättelsen, det skulle kunna hända hemma hos mig.
  Jag har lite svårt att koppla själva berättelsen till ett Bang, men samtidigt : Hur många gånger har jag inte själv tänjt lite på reglerna på den här sidan när jag tyckt jag kommit på en bra story.
  Fin fajt.

  Svara

 3. TACK för kommentarer! *puss*

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *