Skrivuppgift 52: text av Sara

Jag sitter på första raden, nära scenen, vid ett bord med personer som känner sig, och är, väldigt maktfulla och viktiga inom branschen. Inget konstigt med det, för jag är jävligt viktig jag också. Makt har jag. Och pengar i drivor. Jag rättar till min svindyra, röda Valentino-klänning och suckar åt hur jävla knäpp Lady Gaga ser ut i sin klänningsliknande kreation som tar upp ett halvt bord.

En attention whore är vad hon är; jag sprang in i henne förra veckan när hon skulle på något möte på kontoret, och då hade hon vanliga jeans och en tröja på sig. Men när det finns en publik, ja då jävlar ska hon sno åt sig all uppmärksamhet, minsann!

Jag kollar uttråkat min iPhone efter något spännande mail eller meddelande när jag snabbt tröttnar på prisutdelningen på scen. ”The grammys är så jävla överskattat, ge mig en drink!” twittrar jag i brist på vettigare saker att göra. Jag lyssnar med ett halvt öra när någon b-kändis rabblar namnen på de nominerade för Best video. Tönten Taylor Swift går upp på scen och ler och ser sådär sockersöt ut så att jag bara vill spy. Jag vänder mig till min bordsgranne.

”De skulle veta att hon backstage är världens elakaste diva mot alla sina anställda.. Men publiken som röstar är väl dum nog att gå på hela ´jag är en söt, snäll och oskyldig countrytjej´-skådespeleriet.”
”Jag har också hört att hon är en riktig fake. Men, skit samma, liksom.” Säger Kanye.

”Ska vi inte göra nåt kul?! Det händer fan ingenting här, The Grammys har varit tråkiga sedan Madonna och Britney hånglade typ 2004. Eller var inte det VMA’s, förresten? I vilket fall borde vi fixa lite action här.”

Kanye tittade på mig skeptiskt.
”Vad hade du tänkt dig?”

”Spring upp på scen! Säg nåt dumt! Gör nåt, jag är så jävla uttråkad! Du kan väl.. alltså, spring upp och säg nåt. Ta uppmärksamheten från den korkade countrybruden! Du vill väl vara känd som the original douche, eller? Du måste ju göra något riktigt jävla douchigt någon gång för att verkligen säkra din titel. Och vad skriker ”jag är en skitstövel!” mer än att springa upp på scen än att ta ett pris från en oskyldig, söt liten countrytjej?” Jag ler elakt mot scenen. ”Kom igen, jag vet att du är frestad..”

”Men jag har ju inte släppt någon video i år ens, jag kan ju inte ta priset och säga att jag förtjänar det?” Säger Kanye fundersamt och jag rycker på axlarna.
”Säg att nån annan förtjänade priset mer än henne då! Kom igen.. Alla kommer att prata om dig. Du kommer bli The Grammys största snackis!” Jag hetsade honom.

Det tog inte mycket övertalning, och jag kunde luta mig tillbaka och njuta av underhållningen, som nu hade blivit mycket mer intressant när Kanye West ställt till med en liten skandal och myntat ett nytt begrepp (”Imma let you finish, but..”. Och jag kunde sitta bekvämt och beskåda allting, och veta att jag än en gång låg bakom nöjesvärldens stora nyhet. Att starta ett offentligt bråk mellan två kändisar för min egen underhållning? Just another day in the fabulous life of …

Skriven av: Sara

Tags: ,

  1. Åh, du din busiga typ! Som uppviglar uppmärksamhetskåta kändisar till sånt här!

    Jag önskar att du skrev Aftonbladets nöjesartiklar för det skulle vara mycket roligare att läsa än det de publicerar idag. Det är roliga detaljer och ett schwung! Fint fajtat!

    Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *