Skrivuppgift 51: text av Tvestjärten

Fästingar, vilka överlevare. Kan man annat än älska dem? Jag tror inte det finns något djur som har fästingen som ursprung. På den grenen av livets träd fanns det inte mer för evolutionen att göra. De är ultimata. Det finns inget sätt att stoppa dem. De drunknar inte, klarar sig fint genom värmeböljor och hur hård vintern än varit så kommer de igen till sommaren. Någon driftig genforskare borde korsa fästingar med vete eller någon annan vek gröda som har höga krav på temperatur och nederbörd för att klara sig. Steget därefter är ju uppenbart; människan skulle kunna ta sig till helt nya nivåer. Klimathotet skulle väl närmast framstå som ett skämt för en mänsklighet som fått en injektion  av fästinggener. Vid det laget kommer fästingarna åtnutja den respekt och kärlek de förtjänar istället för att som nu vara hatade och fruktade.

Skriven av: Tvestjärten

Tags: ,

  1. Jag ryser av den här texten. Vilket är ett gott betyg, eftersom jag ryser för att jag verkligen FÖRSÖKER känna något snällt inför tvestjärtar, men det är så väldigt, väldigt svårt.

    Fint fajtat!

    Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *