Skrivuppgift 50: text av Asatron

Ja jag vet, man skall inte bjuda hem någon, första gången man dejtar på nätet. Men jag fick ett visst förtroende för Mr Magic 33 plus. Sen ville jag testa en sak, dejtar man någon ute så blir det romantik på en liten mysig kvarterskrog.  Men sen ramlar han ner i soffan efter fjärde dejten med  mjukisbyxor framför TVn. Nu körde jag diskbänksrealism från början, för att se vad som händer. Jag hade slagit upp sporten i Aftonbladets TV- bilaga och hade bara ett par torra bullar hemma.

Hörde ett taktfast ljud från en motorcykel, en svart HD med mycket krom gled upp utanför köksfönstret.
I samma stund som jag öppnade dörren drog han av sig hjälmen och det smala ansiktet med det axellånga håret och skägget stämde från bilden på Spraydate.

”Mr Magic” presenterade han sig och log.
På något sätt kände jag mig både trygg och intresserad, jag bad honom stiga in och vi slog oss ned i köket.
”Vad heter Mr Magic på riktigt” frågade jag nyfiket.
”Jesus” svarade han.
”Kommer du från Sydamerika” undrade jag, ”där är väl det namnet rätt vanligt ?” Men han bara log och  skakade på huvudet. Nu blev jag ännu mer nyfiken och fortsatte, ”plusset, vad står det för, normalt brukar man skriva 30 plus.”
”Jag var 33 när jag dog och plusset står för dom cirka 2000 år som följde.”
”Va, driver du med mig”
”Titta här ” svarade han och skrattade. Han drog av sig ena skinnhandsken och jag såg solen som kom in genom köksfönstret, stråla genom hålet i handen. Jag ryggade tillbaka, men då tog han av sig andra handsken och visade hålet där. Okej, när jag såg första handen så trodde jag att jag fått in ett vrålpsyko i köket, men ingen är väl så galen att han gör hål i bägge händerna. Han var på väg att dra av sig sina stövlar, men jag avböjde att titta på hans fötter.

”Okej, jag tror dig” log jag, ”du är Jesus från Nasareth, vad gör vi nu ? Jag vill göra något vardagligt med dig för att se om vi passar ihop.”
”Vi kan väl  sticka till IKEA, sen kan vi ju hänga lite, det var länge sen sist.”
IKEA verkade helt okej. Vad han menade med att hänga begrep jag inte, men eftersom en HD är det näst finaste en tjej kan ha mellan benen, så hoppade jag upp på den.
”Har du en hjälm åt mig också” frågade jag, ”det är farligt att åka utan.”
”Men du åker ju med mig nu” svarade han, ”ramlar du av och spräcker skallen, äsch du vet, magic det fixar jag.”

En stund senare stannade han motorcykeln utanför IKEA, vi började med att ta en köttbullsmeny ihop. Nu haglade mina frågor över honom.
”Går du i kyrkan ofta” frågade jag
”Nej” svarade han, ”tycker mitt budskap har förvandskats rätt mycket. Däremot tar jag HDn till Uppsala ibland och spinner sönder gräsmattan utanför Livets Ord, det är rätt kul.”
”Träffar du lärljungarna  nuförtiden ?”
”Inte så ofta vi brukar käka ihop på påsken som vanligt, men dom kör japsmaskiner och vi HDåkare håller oss mest på vår kant. Judas har jag inte träffat på evigheter, det sista jag hörde var att han stuckit till USA, för att kandidera i Presidentvalet för den kristna högern.”

Sen fortsatte vi från restaurangen till tag självlagret, hylla 27 fack 18.
”Träkorset Nasareth pekade han och sken upp med hela ansiktet, du får bestämma, ek svartbets eller vitlack.”
Jag tyckte vitlack verkade mest praktiskt eftersom det var lätt att torka av blodet. Sen undrade jag om vi inte skulle köpa den uppblåsbara kullen Golgata också, som låg i fack 20 men det fick räcka.
Efter att vi betalat så undrade jag hur vi skulle få hem den över två meter långa pappkartongen på motorcykeln.
”Magic” blev naturligtvis svaret och den försvann ned i fickan på hans mcjacka. ”Nu sticker vi hem till dig och hänger.”

Hemma slog vi oss ned framför köksbordet igen,  när jag skulle sätta på tevatten, så strömmade det rött vin ur kranen, kul partytrick.
”Magic” skrattade jag åt honom, men hans självsäkra leende var som bortblåst.
”Vilken ångest jag fick nu” klagade han, ”det var så länge sen jag hängde och det gjorde skitont, fixar nog inte det här.”
”Klart du skall hänga när vi köpt ett sånt fint kors åt dig” svarade jag, ”ta ett glas vin så löser vi det.”

Efter att vi stärkt oss med några glas rött och blivit lite småluriga, så öppnade jag kartongen. Han var fortfarande tveksam men jag satte ihop det, sen trädde jag försiktigt skruvarna genom hans förborrade hål och drog fast honom med sexkantsnyckeln. Efter att jag smörjt hans händer med ketchup och rivit sönder ett lakan, som jag satte på honom som kalsonger, började hans självsäkerhet  komma tillbaka.

”Du fixade det här” utbrast han glatt, ”känns jättebra och lakanet var en kul ide, känns lite hardcore.”
”Tror du är lite bondage av dig,” fnissade jag.
”Brukar min psykolog också säga, Vi du hänga på ?”
Jag nickade nyfiket, mina kläder gled av och en sekund senare svävade jag naken över golvet. Hans lakan ramlade ned och våra läppar möttes.
Säger bara en sak, ”magic.”

Skriven av: Asatron

Tags: ,

 1. Hej!

  Kul idé för uppgiften. Jag gillar att du tar början i något vardagligt, som att dejta på nätet och tvistar till det. Jag gillar också att de tar en tur till Ikea, detta tempel för prövning av relationer.

  Jag förutsätter vid läsningen att berättaren är en hon (kan vara fel, kan vara han eller hen, det sägs ju inte något som definierar). Och eftersom jag gör det finns det vissa detaljer som stör mig. Till exempel att du slänger in ett mossigt skämt om att en HD är näst finaste en tjej kan ha mellan benen. Det känns så otrovärdigt att en tjej drar det skämtet, vilket hakar upp min läsning. Var det medvetet gjort eller slank det bara med av farten?

  Jag tror också att läsningen skulle tjäna på att du funderar över användningen av HD. Om jag läser texten högt, spelar det inte någon roll, men i skriven text hakar jag upp mig på för många kombinationer av de två bokstäverna. Kanske kan du fundera över synonymer som i princip säger samma sak, utan att tappa meningen?

  Till sist måste jag återvända till Ikea-avsnittet, där jag tycker att du hittar en väldigt rolig knorr på varför han vill dit och vad han menar med att ”hänga” senare på dejten.

  Fint fajtat!

  Svara

 2. Jag kan till viss del hålla med dig om att uttrycket är lite löjligt. Däremot har jag själv hört tjejer i bikerkretsar använda det. Men det är nog bara där det fungerar.
  Att det slank med beror nog på två orsaker. Dels ville jag få med en sexuell underton i texten med tanke på slutet. Dels ville jag avdramatisera att det var Jesus som kom på dejten. Om huvudpersonen i berättelsen accepterar det skruvade med att han dyker upp på en dejt utan att fascineras av det, så blir det ju ännu knäppare. Då är det naturligt att hennes fokus blir på motorcykeln istället för han som kör.
  Men visst hade jag kunnat löst det på ett snyggare sätt.

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *