Skrivuppgift 48: text av Luxor

Det var Boulevard of Broken Dreams med Greenday. Nu hoppar vi fram några år. Låttitteln passar bra in på det som jag tänkte berätta om nu. Vi lyssnade mycket på Greenday den sommaren, men det var plattan Dockie med hiten Basket Case.
Det var sommarlov, jag var 16 år, hormonerna rullade fortfarande runt i min kropp. Antingen var det allt uppåt eller åt andra hållet. Jag minns en kväll nere vid stranden, med en flaska vin som en A-lagare langat åt oss, mot en mindre summa pengar.

Hon hade dykt upp i slitna jeans sneakers och ett vitt linne, snyggaste tjejen i parallellklassen. Vi satt runt en eld flera ungdomar och drack. Jag rös när jag såg in i dom blåa ögonen.  Hennes långa blonda hår, som fladdrade i den ljumma kvällsbrisen, fick mitt hjärta att slå frivolter.

Jag hade varit kär i henne hela vårterminen och berättat det för min bästa kompis. Men hade bara fått till svar att den där tjejen kan du glömma, hon är inte intresserad av sådana som oss.
Just nu hade jag ingen bästa kompis, för min före detta bästa kompis, satt stupfull bredvid mig och hånglade för fullt med henne.

Hur fan kunde någon göra så mot mig och samtidigt veta hur kär jag var i henne. Satt med huvudet framåtlutat, och grät ville bara bort, ville inte finnas till längre. Funderade på att slänga mig ut från klipporna längre bort, drunkna i havet och sedan flyta iland här på sandstranden. Där skulle jag ligga vid min före detta bästa kompis fötter död och vilken ångest jag skulle skapa, men det skulle vara försent att ….

”Hur är det med dig” hörde jag en röst säga.

Jag tittade upp, ett par bruna ögon med mörkt hår och hästsvans syntes mellan mina tårar. Jag hade hört klinkandet, Metallicas Nothing Else Matters från gitarren som hängde på den vältränade kroppen, men inte brytt mig.

Shit vad snygg han var !

Han torkade försiktigt bort mina tårar från kinden och kysste mig.

Som jag sa hormonerna i mig rusade runt okontrollerat den sommaren och det var nu jag insåg att bara för att Marie var lesbisk, så var inte jag det.

Den kvällen slutade underbart jag blev förälskat och fick dessutom en till bästa kompis. Dom hänger fortfarande ihop, jag brukar ta barnen med mig och vinka åt dom i Stockholm Prideparaden.

Själv hängde jag med dom bruna ögonen enda fram till sommaren efter, då jag stack till England på språkresa.
Berättar mer om det efter nästa låt. Några andra av mina tonårshjältar The Offspring har  just släppt den perfekta sommarlåten. Dom kan fortfarande, även om sångaren Dexter Hollands hårfäste åker allt längre upp och gitaristen Noodles, som upptäckte mediaglasögonen redan i mitten på 90-talet, fyller 50 nästa år.

Vi lyssnar på den först.

Skriven av: Luxor

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *