Skrivuppgift 48: text av Bang&Olufsen

Vi står i korridoren mellan lektionssalarna i trä och metallslöjd, vi lyssnar, försöker stänga ute alla ljud från skräniga elever på skolgården, nu hör vi dem, små svaga återkommande ljud, blupp, blupp, blupp.

Snart skall vi sluta nionde klass och ljuden kommer från en 25 liters dunk mäsk, varför förvarar vi den på vinden ovanför metallslöjden? jo inga föräldrar tillåter oss att förvara den i våra hem. Nu behöver vi bara klättra upp med jämna mellanrum och fylla på vatten i jäsröret, så att inte skadliga ämnen tränger ner och förstör jäsningen.

Vi har byggt en brännare av en fotogenkanna, i tappröret har vi satt ner en termometer, av en 20 liters hink har vi tillverkat en kylanläggning, böjt till kopparrör i en spiralform, borrat ett hål längst ner, dragit ut änden och tätatät noga, den andra änden har vi tryckt ner genom en kork och tryckt in i fotogenkannans topp.

Nu skall vi tillbringa kommande helg i en koja, vi byggde den för några år sen, den är stabil, byggd av bräder och rejäla spikar, mellan fyra granar, långt ut i skogen, så den har fått stå kvar. Här skall vi producera vår egen sprit, den skall vi ha på avslutningsfesten i bygdegården. Nu kan inget gå fel, precis ingenting!

(Musik = Livet är en fest, håll med om det, håll med om det)

Skriven av: Bang&Olufsen

Tags: ,

  1. Känner på mig att efter Nationalteatern, så berättar den här sommarprataren om hur allt går fullständigt fel, ligger nästan inbakat i texten. Men låter en verkligen jäsröret så mycket ? Personligen känns det som man skulle använt sinnesintrycket doft i första stycket.
    Men hela storyn doftar i alla fall förväntansfulla tonårskillar.
    Fin fajt.

    Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *