Skrivuppgift 47: text av Oxford

Det är nästan på dagen 40 år sedan jag satt där ni gör nu. På väg ut i livet, med drömmar om karriär och att bli ekonomiskt oberoende.

Vilken väg skulle jag välja, entreprenörskap eller karriär inom en stor koncern, finanssektorn eller kanske teknik. Hur som helst så kom jag in på ett företag och klättrade snabbt, avdelningschef, affärsområdeschef, men efter några år, så kom jag på att jag ville ändra inriktning.

Jag skulle bli satsa på att bli nörd.

Det kanske är några av er som vill följa i mina fotspår, att vara nörd och snöa in på saker är fantastiskt. Det är ingen enkel sak, det finns många misslyckade nördar. Bill Gates till exempel, som fick lämna sitt insnöade dataliv för att bli känd miljardär och han blev nog inte lyckligare för det.
Att göra karriär betyder bara att man skall göra saker som andra över en bestämmer, att bli entreprenör betyder bara att man måste göra saker andra vill köpa. Som nörd är man fri från allt sånt och bestämmer själv, dessutom försöker man ju bara tjäna pengar för att ha kul, varför inte ha kul från början.

Jag har nu själv uppnått den ålder, att jag träffar många gamla bittra kolleger. Karriären blev inte så spikrak. Dom slog i taket och sen skuffades dom undan av unga nykomlingar med nya ideer. Jag däremot reder mig själv och lever mitt lyckliga insnöade liv som vanligt. Dom kommer tillslut att tröttna på att spela golf som pensionärer och undra om det var det här livet gick ut på. Medan jag redan för decennier sedan hittade livets mening.

Sen kommer den dagen då jag själv går bort, jag kommer mitt i ett av mina projekt att falla framåt och slå näsan i bordet. Mina efterlevande kommer att klia sig i huvudet och undra vad jag sysslade med. Detta skrattar jag ofta åt, även om jag inte får uppleva det.

Så ni alla på väg ut i livet, pengar och karriär är inte allt, jag tjänar idag under 20000 i månaden.
Men däremot äger jag Europas säkert största samling, av glödlampor tillverkade efter andra världskriget i originalförpackningar.

Och jag är så lycklig.

Skriven av: Oxford

Tags: ,

 1. Jag tycker det här var ett fint litet liv med skön inställning.

  Och så vill jag dela ut en guldstjärna för återupprättandet av nördbegreppet. Den riktiga nörden alltså. För det känns som om det har gått rätt ordentlig inflation i det på sistone. Alla medienördar tjatar om att det är tufft att vara nörd, alla medelklassmän lägger huvudet lite på sned och säger ”jag är lite av en nörd på området”. Man är nörd om man sett starwars flera gånger. Man är nörd om man gillar att läsa fantasy etc. Man är nörd om man är kvinna och har ett naturvetenskapligt yrke.
  ordning och rätning i leden tack. Det kräver hårt jobb att vara en riktig nörd och det ska de respekteras för.

  Svara

 2. Så är det alla är vi lite NÖRDIGA ibland, så är vi lite FEMINISTER, lite UTBRÄNDA, eftersom allt vi gör är ett PROJEKT och när vi gör det är det en PROCESS.
  Jag har också fascinerats över vår förmåga att slita ut ord, så dom tillslut är så utspädda att dom inte betyder någonting alls längre.
  Det var därför jag tog i. Samla på glödlampor i originalförpackningar var det nördigaste jag kunde komma på.
  Tack för kommentaren

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *