Skrivuppgift 45: text av blåcket

det får ens adrenalin att pumpa och man brinner inombords

Jag läser morgontidningen. Jag läser ledarsidan. Jag håller inte med.

Jag åker tunnelbana. Jag går av vid Centralen. Jag kommer knappt av tåget för att de som ska gå på försöker gå in först.

Jag går på gatan och det är kväll. Jag blir livrädd för en mörk skugga som visar sig vara en dam med hund. Jag tänker att det är då självaste fan att man ska vara så rädd bara av att gå på stan.

Jag pratar med min mamma i telefon. Jag lyssnar med ett halvt öra. Jag är hungrig och vill sluta prata så att jag kan få äta upp min middag.

Jag hör några ungdomar prata inne på mataffärn. Jag ser deras kalsonger och att de köper Red Bull. Jag tänker att den svenska skolan verkligen har gått ner sig och att uppfostran är en raritet i dagens samhälle och hade jag haft egna barn hade de pratat ordentligt och vetat att Red Bull är dåligt för hjärtat och … och … och … ett … två … tre … fyra … fem … sex … sju … åtta … nio … tio.

Skriven av: blåcket

Tags: ,

  1. Det känns verkligen adrenalin om den här texten. Egentligen är det ju helt mot alla regler att börja varje mening med jag, men här fungerar det faktiskt. Man känner hur personens hjärta bankar och den tunga andningen. Fin triss.

    Svara

  2. Tack för kommentar!

    Fråga: Är det emot alla regler att börja meningar med ”jag” … från skolan minns jag att dom inte ville att man skulle börja meningar med ”och” …?

    Annars är ju meningar som börjar med ”jag”, som i min text, i riskzonen att låta lite barnsliga! Här tyckte jag det blev kul med det barnsliga vs stigande irritation 😉

    Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *