Skrivuppgift 44: text av Röda rummet

Blondinen: Kolla. Han är ju helt galen. Han slutar typ aldrig vara galen.

Brunetten: Va?

Blondinen: Läs!

Brunetten: Men alltså, har du hans telefon?

Blondinen: Lånat bara.

Brunetten: Vadå lånat? Du har ju snott den. Han kommer bli skitarg. Du vet ju hur han blir!

Blondinen: Som om han märker något, han är ju fullt upptagen med att stå på dansgolvet och limma på den där bruden. Såg du inte det där inne? Hon ba – åååååh, kolla när jag åmar mig till Beyoncé. Han ba – känn på min bula, bruden.

Telefonen: Pip-pip pip-pip

Brunetten: Vad gör du?

Blondinen: Läser.

Brunetten: Har han inte lås på den eller nåt?

Blondinen: Finns inget jag inte kan dyrka upp.

Brunetten: Jag fattar inte att vi sitter några meter från honom och checkar hans sms, det är väl olagligt.

Telefonen: Pip-pip pip-pip

Brunetten: Men vadå, svarar du nu?

Blondinen: Mmm …

Brunetten: Definitivt olagligt.

Blondinen: Kanske. Kanske inte.

Brunetten: Vad skriver du då?

Blondinen: Om jag säger det blir du ju medbrottsling.

Telefonen: Pip-pip pip-pip

Blondinen: Fattar du väl.

Telefonen: Pip-pip pip-pip

Brunetten: Nu får du fan sluta.

Blondinen: Hej, moralkakan … jag lovar att om du läste dom här smsen som han får, skulle du också skriva tillbaka.

Brunetten: Nej, aldrig.

Blondinen: Jo.

Telefonen: Pip-pip pip-pip

Brunetten: Nej.

Blondinen: Jo.

Telefonen: Pip-pip pip-pip

Brunetten: Men ge hit då så får jag läsa.

Blondinen: Visste ju det.

Skriven av: Röda rummet

Tags: ,

 1. Okej, Brunetten och BLONDINEN – ska det vara kul eller?! Själv är jag blond och gillar blodinskämt men inte att man liksom bara gör mig och alla blondiner (och brunetter) råttfärgade … Äsch, jag skullle vilja ha nosat på åtminstone en antydan av innehållet i ett av sms:en. 🙂

  Svara

 2. Ett kul modernt grepp på temat kammarspel. Karaktärerna kommer fram bra och den tredje deltagaren i form av en telefon, är både rolig och kreativ. Visserligen så väcker det ju en del nyfikenhet hos läsaren med hans SMS, som inte blir besvarad men en cliffhanger är ju alltid en cliffhanger.
  Den enda synpunkt jag har är att den rappa dialogen tappar lite i Blondinens fjärde replik. Den känns lite skriven. Jag brukar inte lägga in förslag på omskrivningar, men just här gör jag ett undantag.
  Blondinen: Skulle han märka något, han är ju fullt upptagen med att limma på den där bruden på dansgolvet, o.s.v.
  En kul fajt i alla fall.

  Svara

 3. Sorry, det var slarviga, mycket snabbt valda ”namn” på karaktärerna! Haha! Nästa gång ska jag bättra mig.

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *