Skrivuppgift 44: Pennfajten <3 Strindberg

Sorry, sorry! Vi är lite sena med att lägga upp den nya skrivuppgiften, men ibland krockar jobbet med administrationen. Hoppas att du hinner skriva till på onsdag ändå!

Som du säkert sett så samarbetar Pennfajten med Strindbergs Festivalen på Strindbergs Intima Teater den 15-16 maj, och vi kommer göra en skrivuppgift live tillsammans med de personer som vill vara med och är på plats (anmäl dig gärna om du kan och vill komma!)

Skrivuppgiften ger vi på tisdagen till de som är med på teatern, och sedan går vi igenom vad som skrivits på onsdagen. Du som Pennfajtar via webben får samma skrivuppgift (här nedan) – och alla texter som skrivs (både live och där hemma) läggs upp på onsdag! Solklart?

Precis som Strindberg ska vi skriva egna små kammarspel. Du behöver inte skriva det som en liten pjäs om du inte vill, det går att skriva det som en liten berättelse också. Detta är veckans regler att förhålla sig till:

  • Din text ska inte ta mer än fem (5) minuter att läsa upp högt. Provläs och tajma!
  • Din text ska innehålla tre roller/karaktärer/personer. Alla tre behöver inte ha repliker, det går bra med en stum karaktär också, eller kanske en berättarröst.
  • Texten ska utspela sig i ett rum (du definierar själv hur det rummet ser ut) och under högst ett dygn.

Det var det hele.

Eller … det var det ju inte! Du ska även ha ett tema för din text. Det är samma tema för alla som skriver, men du får tolka det precis hur du vill. Temat är givetvis mycket Strindbergskt:

Jag blir hysterisk när någon dumpar mig

Uppgiften sträcker sig från onsdag 9 maj till onsdag 16 maj

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med Strindberg rocks!

Veckans pseudonym kommer att bli Strindbergsinpirerat
Veckans tag på texterna blir Strindberg

Tags: , ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *