Skrivuppgift 43: text av Nystagmus

Okey jag är ett vitt ark, ett alldeles nytt vitt ark. Alldeles särskilt vitt i detta ögonblick, inte ens ett komma.. Otäckt vitt, om jag får tyda dina anletsdrag. Skynda dig att skriva ner ett ord. Jag är ett nytt ark som får ett alldeles speciellt liv av vad du skriver. Tänk på att för att skriva är det inte nödvändigt att vara författare. Om du vill skriva gör det. Skriv bara ner dina tankar om våren, det nya som växer fram, utåt, inåt, åt alla håll. Tänk inte på hur utan på vad du skriver och att det är dina tankar. Glöm att någon ska läsa det. Just nu måste, bör, vore det bra om du skriver ner ord om och om igen. Tid finns att korrigera. Tänk på att då klär du mig, dessutom med något nytt. Vad du tänker just när pennan når mig. Selma skrev ner på en släkting till mig att ”livets ande bor ännu i döda ting”. Jag älskar den frasen. Dels för att livets ande är ett så oändligt skönt sätt att ge uttryck för att i allt finns liv. Dels för att med dina ord får jag en alldeles speciell mening.

Jag förstår att du tycker det är svårt att skriva om våren här. Ingen snö, inget tö. Sol för det mesta. Dessutom inte den snälla sol som Strindberg skrev en dikt om. Möjligen kan du nämna att dagarna blir längre, ljusare, färgrikare och varmare. Att du nämner värme är viktigt, för där kan du även fantisera om mänsklig värme och i förlängningen kärlek. Mycket vanligt i vårtider. Men jag antar att du nu tänker att med värmen kan det vara lite si och så. Idag 30 grader, igår 20 och i förrgår 12 med stark kall nordanvind. Mycket osäkert om det är sommar, vår eller vinter. Då kan jag bara rekommendera att fantisera och tänka på att våren är lynnig.

Glöm våren för tillfället. Skriv bara ner de ord du känner kommer från mig så kanske det händer något. Om du inte skriver förblir orden fängslade med risk för att du blir frustrerad. Inte bra alls. Eftersom du sitter här framför mig dag ut och dag in, antar jag att du trots dina kval vill skriva. Då ska du veta att alla mina släktingar vittnar om att det finns mycket av hårt arbete bakom en enda sida. Ingen vill ju kopiera, får man anta. De flesta vill skapa nya former och nya möjligheter för tanken. Inte lätt. Ta det inte så allvarligt. Låt bara tankar flöda om vad som händer just nu inom dig, utom dig, hos andra. Och att du gett mig liv. Alltid något.

Skriven av: Nystagmus

Tags: ,

 1. Coachad av ett vitt ark, undrar om det fungerar med min Mac när jag själv saknar inspiration. Men det finns säkert appar för sånt nuförtiden.
  Du har fått till ett hetsigt driv i själva texten, det stackars vita arket har ju stora förväntningar och vill att det skall hända något nu på en gång. Texten känns på något sätt stressande när jag läser den och det tycker jag du gjort bra, för det skall den göra.
  Hade bara en fundering på om det hade varit bättre att dela upp första stycket på två stycken så känns det inte så kompakt, eftersom det inbjuder till snabbläsning..
  Tycker du fick med arkets perspektiv på ett kul sätt, det känns levande.
  En kul fajt

  Svara

  1. En bra kommentar. och som vanligt har jag suttit och funderat ett tag och funnit var jag skulle kunna dela upp det första stycket så att det flyter bättre.
   Jag tänkte redan från början använda mig av de möjligheter som den moderna tekniken har men fann inte de rätta tekniska orden. Troligtvis för att jag hör till dem som fortfarande skriver först på ett ark med en penna och sedan flyttar över till min HP Pavilion och Microsoft word vilket även det är antikt. Men det är kanske tid att fundera på att skapa en modern ordlista så ätt man inte blir forntid. Tack Nylon.

   Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *