Skrivuppgift 43: text av Nykterist

Minns min barndom. Skinande, förväntansfull, till brädden fylld med vin. Stod på hyllan jämte mina generationskamrater. En efter en valdes vi ut. Vinkade adjö när det var min tur. Ingen av dem såg det.

Bars iväg i plastkasse. Vad visste jag egentligen om mina framtidsutsikter. Första dejten? Få möta andra i samma situation? Eller skulle jag berika en Bœuf Bourguignon?

Plastkassen bytte händer i ett gathörn. Anade inte oråd förrän en stund senare då jag lades ner i gräset bredvid ett par Converse. Flickan hade sparkat dem av sig. Vårens första varma dag. Fräscht, vitt, oskuldsfullt. Både skymningen och tyget på skorna.

Nu är det är sent på kvällen och livet passerar revy. Jag ser ljuset i slutet av tunneln. Och flickan hon kräks.

Skriven av: Nykterist

Tags: ,

 1. Du fick med allt i en kort text. Man kan ha synpunkter på att använda produktnamn för saker ( Converse-gympaskor ). Det är ju inte säkert att det når fram till läsaren. Men jag gör det själv rätt ofta, tycker på något sätt att det blir en bra ton i texten, med den märkesfixerade tillvaro vi lever i.
  Sista meningen med livet som passerar i revy är helt underbar, en fin fajt.

  Svara

 2. En mycket bra text trots att den är så kort. Jag ser inte ord utan ett bildspel från systembolaget till den nästan tomma vinflaskan på gräsmattan. Mellan raderna finns vad man behöver som läsare. Flaskans perspektiv är övertygande. Om jag vore lärare skulle jag använda texten till studieobjekt. Kanske skulle ungdomarna veta direkt vad Converse står för jag fick vänta till nästa mening. Dessutom skulle det vara spännande att höra hur eleverna upplever texten. Det finns mycket att diskutera. Jättefin fajt.

  Svara

 3. Tack, tack, tack! Precis som några gånger tidigare när jag Pennfajtat så satte jag mig bara ner med helt blankt huvud och så skrev jag mening för mening så som bilderna dök upp i huvudet.

  Perfekt att man kan använda Pennfajten till att testa hur långt flow-of-consciousness bär! Och eftersom jag brukar försöka att inte sätta in typ varumärken så att det blir obegripligt, så petade jag in lite skotyg i meningen efter – glad att du noterade, nystagmus!

  XOXO, nykteristen

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *