Pennfajten Live – första dagen

Här kommer en liten bildrapport från den första dagen på Pennfajten Live.

August hälsade oss välkomna i foajén till Strindbergs Intima Teater. När den modiga skaran Pennfajtare bänkat sig i salongen (modiga därför vi ju annars är helt anonyma på sajten, dock svårare att vara i verkligheten) hälsade teaterproducenten Katharina välkommen, Sandra berättade om Pennfajtens bakgrund och sedan var det dags för lite Fröken Julie.

Skådespelarna Tuvalisa Rangström och Ulf Drakenberg spelade upp första och sista scenen i Fröken Julie – vi diskuterade, inspirerades och klurade på Strindbergs intentioner.

Strindbergs uppstoppade (ja, hans alldeles egna) Örninnna vakade över scenen.

Pennfajtare in action.

Pennfajtare som fikar.

Efter två timmars prat, inspiration och genomgång av uppgift åkte alla Pennfajtare hem till sitt för att författa sitt eget kammarspel. Imorgon samma tid, samma plats, under samma Örninna, ses vi och går igenom texterna!

Tags: , , , , , , ,

 1. Åååh, vad gärna jag ville ha varit med! Tyvärr gick det inte. Men jag håller med om att det skulle ha varit läskigt att vara jag. Bara jag. /M

  Svara

 2. Kan man vara med i realtid imorgon?

  Svara

 3. Det ser verkligen trevligt ut. Vilken dramatisk duk! Det hade varit mycket roligt att vara där. Ett jättebra initiativ.

  Svara

 4. Hej M och S!

  Vi förstår verkligen att det inte varit den lättaste Pennfajten-tillställningen att vara med på – förmiddag, mitt i veckan, i Stockholm – och det har varit fler än Pennfajtarna som har velat vara med! Vi tänker att vi gör detta som ett prov nu, och om det funkar bra även idag med genomgång av texter så kanske vi gör något liknande framöver igen … på en bättre tid, och kanske med Skype inkopplat så att vi kan ha med Pennfajtare ”på länk”??

  Vi får se vad framtiden ger.

  Keep on Pennfajting!

  /sandra

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *