Skrivuppgift 40: text av Project Runway

– Varför? På vilket sätt var det här en bra idé? För tre månader sedan framför datorn verkade det fullkomligt lysande. Nu känns det lite som gammal arméreklam: res till exotiska länder, möt främmande människor och döda dem. Fast här är det bli förnedrad på slutet.

Han flåsar när han klättrar upp i trädet. Han tar repet han nyss tillverkat och lyckas på tredje försöket kasta en snara runt klippan på andra sidan forsen. Han säkrar repet med ett dubbelt halvslag och halar sig över till andra sidan. Väl där kapar han repet så långt ut han kan. Han kastar en snabb blick på mobilen, som visar hans twitterflöde.

KnowItAll: Fan vad lamt. Du borde tagit repet med dig. #Looser

– Det var då ett sabla gnäll. Undrar hur de andras meddelanden ser ut. Nu måste jag dessutom förnedra mig ännu mer genom att svara på det här. Hur kunde jag gå med på dessa idiotiska villkor? Även om jag vinner tio miljoner i diamanter är det ju väldigt tveksamt om det är värt det. Fast om jag inte svarar så åker jag ut.

Competitor007: @KnowItAll Locka fienderna med små vinster som bete. #ArtOfWar

Efter att han knappat in sitt svar springer han nedströms längs floden. Efter ett par kilometer tar han en kort paus för att dricka och gräva upp några rötter som han tuggar i sig. Kameran zoomar in han ansikte när han äter. Han röjer inte med en min vilka tankar och känslor som finns inom honom. Mobilen surrar till igen.

Soffpotatis: Hallå, stenansikte, le lite så vi tycker om dig. #Ironi

Competitor007: @Soffpotatis: Den som är godhjärtad får fler problem att ta itu med. #ArtOfWar

– OK, här måste det vara. Nu gäller det bara att hålla huvudet kallt. Ingen av de andra har synts till på länge. Jag borde leda. Bara några kilometer in i skogen här och sen är jag framme, och jag har följt alla fåniga regler om tweets. Inte förivra oss nu. Diamanterna väntar och ett slut på all förnedring.

Han dricker lite till, sköljer av händerna och ansiktet, reser sig och börjar springa in i skogen. Terrängen är oländig men han studsar fram till synes obehindrat. Mobilen gör sig påmind igen.

GundeSvan: Vänd dig om! #Utröstad

– Meh…
– Ja, ja så kan det gå, tråkigt när du var så nära. Hur känns det nu då?
– Vilka andra är kvar?
– Ja det är Bella, hon håller precis på att ta sig över forsen.
– Hur?
– Hon fick tips av tittarna om ditt rep och att det var för kort så hon gjorde bara ett par meter extra.
– Det är bara hon kvar?
– Ja, de andra är utröstade.
– Och nån sitter och berättar för henne hur jag gjorde?
– Precis, hon har fått massvis med tweets om hur långt du kommit och hur du burit dig åt.
– Och vad har hon skrivit?
– Lustigt att du frågar, hennes senaste tweet var

BlondinBella: Tack för hjälpen allihop. Tag ut honom nu. #FTW

Skriven av: Project Runway

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *