Skrivuppgift 40: text av Bachelor

Väggen som säkert var tio meter lång sköts åt sidan, vardagsrummet i Sunkhuset hade förvandlats till en scen. Ytan i det gamla magasinet i Stockholms Frihamn, som inte upptogs av huset, var full med publik.
Det var final i TV 4s åttaveckorssatsning Sunkhuset som visades på bästa tittartid på Lördagskvällarna. Kanalen hade återtagit dokusåpans forna glans, med tittarsiffror som till och med slog BingoLotto på Lokets tid. Biljetterna för att se finalen i verkligheten, var sen länge slutsålda.

Man hade valt ett annat grepp den här gången, mot vad man brukade göra i Idol och Lets Dance. Det blev inget ”och den som är utröstad är ……. vi kommer tillbaka efter pausen.” Förloraren som kom på andra plats, satt redan i greenroom och grät ut med Linda Lindorf , vilket visades i kanal 7.

Nu stod programledaren och den sista deltagaren på scenen, bimbon med sina enorma bröst, blonda hår och utfyllda läppar.

Från min plats inne i köket tänkte jag tillbaka. Dokussåpan Sunkhuset hade valt att vara enkel, inga tävlingar eller några andra inslag. Man hade enbart satsat på sinnesstörda egon som hade sex, bildade pakter och var osams. Jag hade själv spelat vrålpsyko under kastingen och dom hade svalt betet.

Från början lärde jag mig att hålla en låg profil, alla som sa något dumt, förnedrande eller ville ha sex med mig, fick bara ett ödmjukt leende tillbaka. Ingen av dom andra kom ihåg att rösta ut mig, jag blev liksom en inventarie i Sunkhuset, som dom övriga deltagarna inte slösade sina egon på. Inte ens programledaren försökte kladda på mig längre.

Veckorna gick fram till finalen och finalomröstningen, där den sista skulle röstas ut av tittarna. Jag hade lärt mig att undvika alla kameror, som sände från huset dygnet runt.

Det var dags nu, jag klev ut ur sunkhusets kök i exakt samma ögonblick som programledaren sa årets vinnare är ……
”Va, var det en till kvar” sa han och stirrade på mig.
”Polskan” utbrast bimbon häpet, ”vad fan gör du här ?”
Jag mindes avsnitt sex, när hon fått för sig att jag var en polsk städerska.
”Aha, TV4 har sänt in en polska som städar upp här åt oss” hade hon sagt och tittat nedlåtande på mig. Sen tillade hon, ”gör du ett bra jobb kan du få städa min Strandvägslägenhet som jag skall köpa när jag vunnit och släppt min första diskohit.”
Efter det öppnade hon en stor påse chips och hällde provokativt ut den framför mig.

Jag kokade inombords, kände hur pulsen gick upp och hur det brände i ansiktet. Var precis på väg att låta min knytnäve landa, så hennes läppar blev ännu större, men hejdade mig. God min i ont spel gällde, ödmjukt svarade jag ”sprogna”. Det övertygade henne och hon struttade iväg på sina höga klackar.

”Det skulle utses en vinnare här” sa jag till programledaren som chockad stirrade ner på min byst. ”Hon där var det 137000 som röstade ut, hur många har röstat ut mig ?”
”Bara b-kupa” fick han ur sig, så alla hörde det. Det blev knäpptyst i publiken.
”Jag skiter i om du anser att mina pattar är för små för att vinna det här urusla programmet,” svarade jag

Han bläddrade nervöst i sina papper, svetten rann ur pannan, men till slut stammade han fram det.
”Tjugotre, vi trodde det var något fel, men det är riktigt, du har vunnit en halv miljon kronor.”

Programledaren stod ensam med mig på scenen. Linda Lindorf ledde bort bimbon som bröt ihop och det hördes spridda fnissningar bland åhörarna. Han lyckades samla sig, höjde upp min arm i luften och sa:
”Sunkhuset har fått en vinnare, det blir efterfest med alla deltagare på Sturekompaniet. Sändningen fortsätter i kanal 7, det står en limousine utanför och väntar.”
”I helvete heller” svarade jag, ”jag har stått ut med alla puckon i åtta veckor, det räcker. Nu behöver jag frisk luft, går till tunnelbanan och åker hem, släng hit checken.”

Triumferande lämnade jag vardagsrumsscenen. Jag hade inte bara fått en halv mille, så jag kunde ligga hemma och pilla mig i naveln i över ett år, utan även avslöjat programledaren som ett riktigt gubbslem.

Men det bästa var att jag fullkomligt dödat en idiotisk programide.

Skriven av: Bachelor

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *