Skrivuppgift 39: text av Omelett

Vi föds alla med olika egenskaper, själv föds jag med samma egenskap varje gång.

Jag kommer alltså ihåg mina tidigare liv, inte i detalj, men lite glimtar av det. Nu är det dags igen, ligger här inne och slår guppande mot skalet.

Jaha, jag var människa förra gången, visst blev det en del festande och en massa snusk i mitt förra liv. Tydligen skall jag få skit för det nu, det verkar som jag gjort en ordentlig nedrekarnation, blir inte ens däggdjur. Det känns som jag ligger i ett ägg och skvalpar. Hoppas jag inte blir myra igen, myra går ju över fort, men inget kul liv alls.

Jag kanske blir fågel, det har jag aldrig varit, tänk att få flyga runt och se ned på allt kan ju bli rätt spännande. Eller krokodil, men då slutar man väl som handväska.

Va nu händer det något, känns som jag lyfts upp, oj, jag åker nedåt, fan vad det kittlar i gulan.
”Krasch”
Slog i något, nu sprack skalet, nej jag faller handlöst.
Jaha, vad hamnade jag nu, ser ut som snö, nej det är inte snö alldeles för torrt.
Men var är jag, ett runt rum med blanka metallväggar och inget tak.
Nej vad händer inte mer vitt !
Usch , blev nästan begravd, det smakar sött.

Nu förstår jag, jag skulle skött mig bättre som människa, fick socker över mig, vilket nedköp.
Snacka om bad karma, jag håller på att återfödas som sockerkaka.

Skriven av: Omelett

Tags: ,

 1. En verklig nedrekarnation eller också möjligheten att ge så mycket kulinär njutning åt andra att nästa liv blir uppåt. Kul fajt.

  Svara

 2. Kanske blir sockerkakan vändpunkten om den är bra gjord och ger kulinär njutning åt andra utan att begära något. Kul fajt

  Svara

 3. En rolig idé som du genomför väl. Jag gillade till exempel meningar som ”fan, vad det kittlar i gulan”.
  Funderade dock över ordvalet ”egenskaper” i inledningen. Är det en egenskap att komma ihåg? Å andra sidan är de första meningarna väldigt snygga och slår av en bra klang för hela historien. Men det kan alltså vara ett ord du kan fundera över, om det går att ersätta utan att tappa andemeningen.
  Fint fajtat!

  Svara

 4. Rolig idé att befinna sig i ett ägg inför sin återfödelse. Det öppnar många möjligheter. Och ett oväntat slut. Men roligt.

  En liten invändning är att jag tycker att det är svårt att använda engelska ord som betyder något annat på svenska. Bad – badkar – bada. Men bad karma… Kanske kan man gå runt det med att kursivera båda så att det syns att bad är något annat än vad man kan tro. Men jag tror att det hade gått lika bra med ”usel karma”.
  Hoppas inte invändningen här gör att jag återföds som sockerkaka.
  Fin fajt.

  Svara

 5. Om det är en egenskap att komma ihåg sina tidigare liv ? Nja, kanske inte men jag skrev så för att få en bra vändning i själva meningen.
  Sen tror jag det behövs värre saker än att kommentera om man skall återfödas som sockerkaka 🙂
  Av dom alternativ som du nämner så tycker jag det kursiva passar in bäst, anledningen till att jag inte gillar ”usel” är att Bad karma används ibland som slanguttryck för otur, men visst kan det missförstås.
  Jag hade ju kunnat skriva ”Shit, jag håller på att återfödas som sockerkaka”, vilket hade varit en rappare slutreplik.Men den varianten använder jag så ofta i andra sammanhang att jag tycker den börjar bli tjatig.

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *