Skrivuppgift 39: text av Förlorade ägg

Hon står på plattformen i Gamla Stan och väntar på grön linje mot Skarpnäck. Det är de första varma dagarna i maj och hon har på sig långa strumpor som går upp till knäna och en kjol som går ner över knäna.

Det är tre minuter tills tåget ska komma, vilket innebär fyra minuter, och en vindpust får kjolen att flyga upp. Hon fnittrar till. Trosorna är av bomull och hon plötsligt får hon en så stark lust att bara ta dem av sig och låta vinden värma. Låta vinden torka ut.

Hon står en bit bort från en medelålders man med portfölj och hon undrar om han sneglar mot henne när hon trycker tillbaka ett litet stön. Vårvindar, nakna lår under en kjol som fladdrar och ägglossning. Han skulle få ta henne här och nu om han ville, om han visste, om hon inte visste att hålla tillbaka.

Skriven av: Förlorade ägg

Tags: ,

 1. Så skönt! Kan riktigt både se och känna hur vinden och ägglossningen pockade på! 🙂

  Svara

 2. Jag håller med Agda!

  Svara

 3. Å, det här är en sådan pärla! Du skriver scenen så tydligt, med små medel (”och låta vinden värma. Låta vinden torka ut.) och jag riktigt känner hur ägglossningen pockar på. Samtidigt slår den an en sträng av moralpanik hos mig – ”nämen! tå där och vara kåt på perrongen” – som är genial i spegling av begränsningarna kring kvinnans sexualitet. Fint fajtat!

  Svara

 4. Kan bara hålla med Suffle. Man riktigt känner intensiteten. En fin fajt

  Svara

 5. Blir alltid lite nervös när det blir sexuellt i text men du lyckades verkligen fånga en väldigt fin och härlig känsla på bara några rader!

  Svara

 6. Gillar meningen ”Vårvindar, nakna lår under en kjol som fladdrar och ägglossning.” Det sista i den stämmer liksom inte in alls i stilen och ändå så blir den bra.
  Bra fajt.

  Svara

 7. Erotik är eländigt svårt, tycker jag. Men vi har haft några riktigt bra försök här på pennfajten. Felet med erotik är vanligtvis att det skrivs för mycket, för uttalat, men här är det återhållet. Jag gillar objektifieringen av den medelålders mannen med portföljen. Det är en välkommen omväxling till den ständiga objektifieringen av kvinnor.
  Jag gillar kraften i lusten. Att den är så stark att den måste hållas tillbaka. Och så tycker jag att den jämnar ut en obalans som ofta finns i texter (och i världen): det snackas oändligt mycket om PMS och sura kvinnor. Det snackas alldeles för sällan om oregerlig kättja vid ägglossning – som är andra änden av spektrat.

  Två invändningar har jag: dels upprepningen av ”knäna” i början och sedan förstår jag inte hur man ”trycker tillbaka ett litet stön”. Håller igen, kanske. Kanske upptäcker att det slunkit ut ett litet stön, mitt i vårvärmen. Men trycker tillbaka, vet jag inte.

  Hur som helst var det en bra fajt och en stark insats i en svår genre.

  Svara

 8. Ja! Varför handlar så mycket om PMS och nästan inget om ägglossningen? Jag tror att jag har ett svar på det: Alla brudar äter p-piller och då HAR MAN INTE ägglossning. Det är som är häftigaste grejen liksom. Värdelös uppfinning på många sätt, det där med p-piller (ja, jag förstår det bra med det också).

  Angående det tillbakatryckta stönet – det gör de jämt i kärleksromaner! Jag grep tag i närmsta ”klyscha” … intressant invändning, Augustin! Ska tänka på det.

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *