Skrivuppgift 39: text av Eggs Benedict

Skogen är kylig fastän några få solstrålar klämmer sig ner genom den täta skogen. Hon springer. En gren knäcks i närheten och hon duckar, gömmer sig under en fallen trädstam. Fotsteg närmar sig, snabbt. Hennes hjärtat bultar mot trumhinnan. Från gömstället skymtar hon en skugga som snabbt skyndar förbi. Hon rullar runt, reser sig och fortsätter springa.

Luften trycker i hennes lungor. Hon känner sig iakttagen. Ännu en gren knäcks, hon hör steg och rop. Fort kastar hon sig bakom en sten. Hon hör hur någon närmar sig. Hon hör stegen, närmre och närmre. Stegen stannar. Hon är rädd för att luften ska skvallra om hennes gömställe. Hon håller andan, för sig redo för flykt. Stegen tas upp och de försvinner bort från henne.

Hon tittar sig runt, ställer sig upp för att se bättre. Hon märker att det finns fler där ute. De letar, letar och letar. Hon måste hinna först. Hon måste hitta det innan de andra gör det. Igen väljer hon en ny riktning och springer. Springer allt hon kan. Något får tag om hennes fot och hon ramlar. Slår sig illa på knäet. Hon har svårt att hålla tillbaka gråten, när hon tittar för att se vad det är som har fått tag i henne. Det är en gren som hon har fastnat i. Hon försöker komma loss men kan inte. De närmar sig igen. Hon andas fortare. Försöker komma loss. I panik tittar hon upp och där, rakt framför henne ligger det!

– Jag har det! ropar hon.

Hon sträcker fram handen och lägger den på ägget. Hon drar det till sig och öppnar det, och till sin lycka är det överfullt med påskgodis, som räcker till alla som kommer för att lyckönska hennes fynd.

Skriven av: Eggs Benedict

Tags: ,

 1. Tyckte om din anrättning av tre miniessäer kring vaktelägg. De har aldrig stått på menyn (och ändå finns de i min affär om våren) och min fråga till dig: Smakar de som vanliga ögg?

  Svara

 2. Snyggt, med andan i halsen. Bra tempo genom hela historien och hur den landar i en helt annan sinnesstämning, med lyckan över godiset. Fint fajtat!

  Svara

 3. Man förleds verkligen av början att tänka i andra banor, detektivroman eller liknande, känner oron, för att sedan få sig ett gott skratt när det blir klart att ett påskägget var objektet gänget sökte. Dessutom leds tankarna till härliga stunder när leken var allvar. En jättefin fajt.

  Svara

 4. Väldigt stämningsskapande! Jag verkligen känner hennes hjärta dunka av adrenalin. Men jag hade gärna sett att textens avslut hade varit lite längre. Det blev lite för abrupt för mig. Kanske bara en mening eller två till för att verkligen vända historien? Bra skrivet!

  Svara

 5. Åh, fint hur du leker med läsarens förväntningar. Först obehaget och sedan lättnaden. Det krävs att man vet vad uppgiften är, men så är det ju här på pennfajten.

  Intressant det där att busa med förväntningar. Om det hade varit en deckare som börjat så, hade jag antagligen blivit sur och tyckt att jag blev lurad. Här tyckte jag tvärtom att det var toppen.

  Det gäller att känna sin publik.

  Fin fajt.

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *