Skrivuppgift 38: text av April Stevens

Han satt på ett café och väntade. En transistorradio stod på. Det var ett hopplöst program med en hel radda ståuppkomiker. Hon som just börjat var värst hittills. Det var så man kunde höra fjärilarna hon hade i magen genom radion.

– Ni förstår, jag är ganska snabb…

När ordet snabb kom ur radion for han upp och började springa som skjuten ur en kanon. Samtidigt brakade ett ösregn loss. En väldig blixt skar över himlen och åskan mullrade nära. Han tog ingen notis om detta utan sprang tvärs över gatan ackompanjerad av ett otal signalhorn och svärande bilister.

– Jag kallas till och med för Blixten, kom det ur en bilradio.

På andra sidan gatan greppade han sportbag från flaket till en liten pick-up, som rivstartade samtidigt. Han försvann in i en gränd på andra sidan gatan och hoppade upp på en motorcykel som just startat. Föraren svängde tvärt ut ur gränden och lät motorn accelerera. Två kvarter senare hoppade mannen av och sprang in genom en dörr som omedelbart stängdes bakom honom.

Han var redan inne i hissen som tog honom till takvåningen.
– …och då sa jag: ”Tjena Åskan”, malde det ut ur radion i hissen.

Väl uppe kastade han en snabb blick i bagen för att förvissa sig om att de 250.000 kronorna var där. En helikopter gled upp framför fönstret, som splittrades in oräkneliga småbitar när han utlöste en sprängladdning.

– Vadå Åskan? hördes det från takvåningens radio.

Mannen kastade sig genom luften ombord på helikoptern som genast steg och ökade farten.

– Ja du vet åskan kommer ju alltid _efter_ blixten, radion stod på här också.

Skriven av: April Stevens

Tags: ,

  1. Åskan kommer ju efter blixten! Fattade det uppenbara först efter tre genomläsningar. Är en riktigt dum sill! 🙂 I radion släpar sig den ”roliga” historien fram medan ett rån genomförs snabbbt av ”Blixten”, som kanske hette Sixten. Lite som en snabbt klippt film.

    Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *