Skrivuppgift 37: Då var det dags att ta ut trädgårdsmöblerna

Först något som inte alls har med den nya skrivuppgiften att göra – vi Pennfajtsadminnar har haft mycket att göra de senaste veckorna, och då blir Pennfajtandet lite haltande. Hoppas att ni har förståelse för detta! Vi gör så gott vi kan med att komma på nya uppgifter, lägga ut texter och kommentarer. Allt i mån av tid!

Den senaste veckan har det varit extra roligt att se de medverkande pennfajtarna kommentera varandras texter så bra. Jippie! Fortsätt med det!

Och just för att vi är så sena med den nya skrivuppgiften, så låter vi den sträcka sig till nästa vecka. Dessutom ska vi inspireras av att vara sen. Eller för tidig. För nu är det dags för byte till sommartid. Vi vet! Shit, har det redan gått ett halvår sen vi bytte till vintertid?

Veckans nya skrivuppgift är som följer: Skriv en berättelse om vad som händer första måndagen efter byte till sommartid. Din karaktär (vem det är bestämmer du själv) har glömt att ändra klockorna. Vad får detta för följder? Hur märker din karaktär misstaget? Hur har han/hon/den missat att ställa om klockan?

Skriv i vilket tempus du vill. Vilken person du vill. Hitta på vad som helst – men! Satsa på handling och driv i din berättelse. Försök grip tag i din läsare och håll dennes intresse uppe.

Uppgiften sträcker sig från onsdag 14 mars till onsdag 28 mars

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med Sommartid

Veckans pseudonym kommer vara olika klockmärken
Veckans tag på texterna blir sommartid

Tags: ,

 1. Vi står ut med vad som helst, bara ni inte lägger av! 🙂

  Svara

 2. Håller med Lapis Lazuli. Har tänkt skriva till Sandra och Agustin att aldrig tänka på att ni är sena med nya skrivuppgifter, att aldrig känna er stressade för något som berör denna sajt, att alltid känna att ni kommit till en fristad när ni går in och kollar vad som händer på pennfajten. Om tiden inte räcker till för att tänka på något nytt finns det alltid gamla härliga texter som konstigt nog kan läsas med ”nya” ögon eller ta itu med de egna texterna som tack vare de fina kommentarer som kommer kan bli som nya. Den fina anda som finns här på Pennfajten är det inte lätt att finna.

  Svara

 3. Hej, kul att höra. Sandra drar det tunga lasset, hittar på kluriga och inspirerande skrivuppgifter. Cred och tack för allt du gör, Sandra.

  Svara

 4. Tack, Augustin!!

  Jag känner faktiskt inte så stor press att hinna med de nya Pennfajtsuppgifterna – de gånger jag själv inte hinner skriva en text, så är jag lika glad att hitta på en skrivuppgift istället!

  Jag känner dock lite mer stress över att det tar tid att bygga upp en ”community”, och där hoppas jag verkligen att Pennfajtarna hjälper till och kommenterar varandras texter så mycket som vi bara orkar. Då håller vi andan igång!

  /sandra

  Svara

 5. Softa och koppla av den här veckan, ni gör ett sånt fantastiskt jobb bägge två att det är ni värda. Vi hörs på andra sidan sommartiden. Har redan en ide klar, så nu skall jag softa jag också 🙂

  Svara

 6. Förra veckan gamla vackra ord, vittra ord, man inte ska glömma – ex. tillförne, villfara – läs Silmä. Och nu nytt ord som jag inte uppmärksammat tidigare – softa. Jätteskönt ord. Sökte ursprung och naturligtvis blev det engelskans soft – mjuk, lugn. I SAO fann jag att det betyder – ha det lugnt och skönt -och ska ha blivit infört till Sverige via fotografering 1942 men används konstant från 1990 talet. I en etymologisk ordbok fann jag att det kan ha att göra med det arabiska ordet sofa – vilobänk framför bostaden. Men på ett annat ställe fann jag att – om du gillar Mys Pys, flörta, Party, Mingla, snygga singlar då gillar du att Softa. Verkar ansträngande.- Kanske kan någon förklara bättre historien om detta ord.

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *