Skrivuppgift 35: text av Tussilago

Dagsmöjan varade bara ett par timmar mitt på dagen innan allt åter frös till stel hårdhet och iskylan trängde genom märg,  ben och alldeles för tunna vårjackor. Det kändes som om det aldrig skulle bli varmt igen.

Dagsmöjan varade ett par timmar mitt på dagen. Den fick människorna att glädjas en stund i sina tunna vårjackorna innan kylan återtog landskapet och  påminde om att det ännu återstod ett par veckor tills värmen kommit för att stanna.

Skriven av: Tussilago

Tags: ,

 1. Bägge styckena har en bra igenkänningseffekt. Den där slitna jeansjackan som man väntat på att få sätta på sig och man tar fram alldeles för tidigt.
  Tycker du kunde haft några rader till på dom här starka inledningarna, lite mer miljö smältvatten på gångvägen som förvandlas till en vit skorpa t.ex. Din text hade förtjänat det. Sen behöver man ju inte flippa ur som jag och försöka tömma hela saiten på kilobite. Lagom är ju bäst. Det var i alla fall en fin fajt det du skrev.

  Svara

 2. Tack för kommentaren, jo jag kunde ha fortsatt, men jag hade just läst om ett första kapitel i en text jag låtit vila ett par månader, och inser att vad jag då tyckte var en fin miljöinledning snarare är ett kapitel av utdragen ornamentering och att läsaren varken bjuds in i handlingen eller får ett positivt intryck av min huvudperson…. så jag ska skriva om=stryka det mesta och fatta mig kort…det här blev bra träning.

  Svara

 3. En bra övning i vad som händer om en mening får vara utgångspunkt för två olika ”bilder” av de första vårtecknen. Den första ”bilden” leder mina tankar på helt andra banor än den andra. Jag tänker mig att det är vad man borde göra ofta för att träna olika effekter hos läsaren av vad man skriver. Satt och funderade ett tag och fann att det går att koppla ihop de två bilderna till en komplex bild. Mycket intressant.
  Bra fajt och för mig lärorik.

  Svara

 4. Förlåt, förlåt men är det ok att lite försynt påpeka att ordet dagsmöja kan vara det som egentligen heter dagsmeja.

  Men trots det är det precis som du beskriver det! 🙂

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *