Skrivuppgift 33: Hashtaggen

Vet du vad hashtag betyder? Hashtaggarna är mest förekommande på Twitter, och de är som ett slags samlingsnamn/rubriker/tags för folks tweets inom ett och samma ämne. Här kan du läsa Johanna Ögrens mer utförliga förklaring om hashtags!

Den kanske mest kända svenska hashtaggen är #prataomdet – som har belönats med journalistpris, gett upphov till en bok och rönt stort internationellt intresse. Ja, utöver att den också fick folk att #prataomdet.

Veckans skrivuppgift går ut på att du ska hitta på din egen hashtag-diskussion och sedan skriva tre texter/inlägg/tweets från tre olika vinklar, som om de är skrivna av tre olika personer. Du kan skriva dem på tweet-längd (140 tecken) om du vill eller så skriver du längre texter!

Om du vill kan du använda dig av en befintlig hashtag – till exempel har Melodifestivalen sin egen #mel2012. Eller så hittar du på något eget, det går bra med precis vad som helst! För den som vill ha hjälp på traven: #jaghatarvinter #whitneyhouston #livetivilla

Så här vill vi sedan att din text ser ut (ja, fast kanske lite bättre och med viktigare innehåll – ja, du fattar):

AugustinKingOfTwitter: Nej, jag känner att nu får det vara nog! Jag orkar inte vänta längre på den kungliga bebisen – sätt igång födseln. Gör något! Jag vill höra kanonerna skjuta salut över Stockholms vatten, jag vill följa vartenda joller, jag vill se look-a-like jämförelser mellan bebben och Reinfelt. Ge mig #royalbaby NU!

SandraTrötthatt: Alltså, allt detta tjat om #royalbaby – orka.

KungligaHovet: En mycket söt kattunge född 2012-02-17, vikt 300 gr, längd 15 cm. Allt har gått bra och alla mår toppen! #royalbaby

 

Uppgiften sträcker sig från onsdag 15 februari till onsdag 22 februari

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med Hashtaggen

Veckans pseudonym kommer att vara mycket stora webbsajter
Veckans tag på texterna blir hashtag

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *