Skrivuppgift 31: text av Gyllene snittet

Blådjupt vatten som slingrande och kvillrande bjöd motstånd när hon dök i. Det sög ner henne och bedövade hela kroppen med sin kyla så till den grad att hon helt glömde att hon inte längre hade gälar. En kallsup fick henne att gå upp i ytläge och den frätte och ilade i näsan och halsen. Hon huttrade fortfarande och spottade men ville inte gå upp ännu. Runt om henne pulserade liv, vibrerade och bar. Långt i fjärran en oljetanker och några segelbåtar vars segel vinden slet i. Under ytan var allt stilla men abborrarna som lekte tafatt och gäddan som inväntade tillfället, var alla delar av samma universum.

Varje gång hon daskade till ytan hoppade vattnet glatt undan likt yra hundvalpar. Benen sprattlade grodlikt i upprätt tillstånd och virvlarna kom vattnet att bubbla. En nyckelpiga kämpade febrilt med ytspänningen och vädjade om hjälp. Hon fick upp den på handloven och blåste helt lätt, men den var för våt för att kunna lyfta. Försiktigt, försiktigt la hon upp – först handen med nyckelpigan och sedan den andra på bryggan. Hon såg på vattendropparna som flockades för att i gemensam tropp rinna nerför armen och sedan åter bli hav. Strax flög den lilla pigan, och hon kastade sig ut i nya kaskader.

Skriven av: Gyllene snittet

Tags: ,

 1. Är hon sjöjungfru ? Eller skit samma. Den här texten skapar många frågor kring personen eller vad det är som inte har gälar. Men även om jag som är väldigt storyfixerad tycker det saknas några meningar i slutet och i början, så bryr jag mig inte. Den här texten är så bra skriven att man kan bara läsa den rätt av i alla fall. Med meningar som
  ”Hon såg på vattendropparna som flockades för att i gemensam tropp rinna nerför armen och sedan åter bli hav.”
  Helt underbart. Varför skall man bry sig om förrätt och efterrätt när man är så himla nöjd med varmrätten.
  Snygg stilistisk fajt, kan inte säga annat.

  Svara

 2. Vet inte vad hon är. 🙂 Jag är dessutom ganska fantasilös. Tyvärr.

  Väldigt snäll kritik!

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *