Skrivuppgift 29: You give me fever

Okej, vi har sett filmen ”Contagion” (kort synopsis: dödlig influensa sprider sig snabbare än en nysning runt hela jordklotet). Och det är faktiskt hög risk för vinterkräksjukan just nu. Urk.

Det enda som är intressant (?) med att vara sjuk är hur snabbt man går från sitt normala, friska tillstånd till att tycka att en kula i huvvet skulle pigga upp. Sedan blir man frisk igen – förhoppningsvis – och lika snabbt glömmer man då bort hur vidrigt jobbigt det var att ha hög feber/snorig näsa/ömma leder/rebellisk mage. Fascinerande hur effektivt kroppsminnet förtränger en förkylning.

Därför är veckans uppgift lika enkel som den är jobbig:

Skriv en text från en sjuk persons vinkel. Sjukdomen ska vara en hyfsat snabbt övergående, säsongsbetonad sjuka, eller kanske matförgiftning, eller något slags 24h virus. Undvik bakisberättelser och förlossningar och håll gärna din text kort och kärnfull, då vi inte vill orsaka hypokondrisk kollaps hos Pennfajtsläsarna.

Tack på förhand och glöm ej tvätta händerna när du är klar.

Uppgiften sträcker sig från onsdag 18 januari till onsdag 25 januari

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med You give me fever

Veckans pseudonym kommer att vara hemska, hemska sjukdomar
Veckans tag på texterna blir feber

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *