Skrivuppgift 28: Extrapolering

Nej, vad fan … här ger man ett löfte om att det kommer en ny skrivuppgift alldeles snart … men så blir det som med det sämsta av nyårslöften … och först bryter man sitt löfte … och sedan bryter man ihop … och först nu kommer det en ny skrivuppgift. Bläh.

Därför är veckans skrivuppgift inspirerad av just nyårslöften. Vi vill att ni ska skriva en berättelse om ett lyckat nyårslöfte. Men givetvis inte bara så där rakt av skriva ner något om hur bra du varit på att sluta röka/gå ner i vikt/säga till din mamma att du älskar henne – utan vi har en slags idé om hur ni ska komma på er berättelse.

Denna vecka ska vi nämligen ägna oss åt extrapolering – förklaring här.

Gör så här:

  1. Dra dig till minnes ett nyårslöfte som du en gång gav (eller något speciellt som du har tänkt att du banne mig ska klara av, det behöver ju inte vara nyår för att man ska avlägga ett löfte) och som du ganska snart bröt.
  2. Fantisera nu hur ditt liv skulle ha sett ut om du inte hade brutit ditt löfte.
  3. Fantisera nu vilt och galet och uppförstorat hur ditt liv skulle ha sett ut om du hade klarat ditt löfte x 100 → och det är detta du skriver din berättelse om.
  4. Välj själv om du vill skriva den i jag-form eller mer fritt fabulerande! Och kommer du inte på något eget löfte, hitta på något!

Exempel: Sandra tänkte förra året att hon skulle ha mer läppstift på sig under 2011. Detta skedde inte. Men tänk om hon hade haft det. Vad trevligt! Men tänk om hon hade haft så mycket läppstift att hon målade sig i hela ansiktet med Chanel Rouge Allure. Som en chic krigsmålning. Och sen ser en fotograf från DN Söndag henne på stan, Sandra hamnar i tidningen och plötsligt är det värsta trenden att måla sig med läppstiftet i hela ansiktet och inte bara på läpparna. Trenden toppas av att Lady Gaga har läppstift över hela kroppen på MTV Awards.

Ja, ni förstår?

Uppgiften sträcker sig från onsdag 11 januari till onsdag 18 januari (med risk för att en del texter kommer upp en dag sent pga jobbresa)

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med Löftet

Veckans pseudonym kommer att vara olika cigarettmärken
Veckans tag på texterna blir löftet

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *