Skrivuppgift 26: text av Ris à la Malta

Pennfajtens mode

Madeleine strålade i luciatåget – i hellång vit klänning och pälsjacka stal prinsessan Madeleine showen.

Hon frångick sitt beiga tema och satsade på vitt i klänningsval och kompletterade detta med glitter i håret. Prinsessan Madeleine stal hela showen i luciatåget på Tumba Gymnasium.

Som hedersgäst på Tumba Gymnasium gjorde Madeleine en strålande entré på egen hand. SVTs direktsändningsbuss var på plats och i publiken fanns kvasikristallälskande personer såsom Babsan, Agneta Sjödin och Dan Shechtman.

Iförd en hellång vit klänning, vitluddig pälsjacka och nya rödatonade lockar bidrog prinsessan i allra högsta grad till julstämningen i luciatåget när tillställningen gick av stapeln i tisdags morse.

Att hon under morgonen, för World Childhood Foundations räkning, fick ta emot en hemlig julklapp, gjorde henne om möjligt ännu mer strålande. Visst har prinsessans strategi att satsa på nedtonade färger och neutrala plagg varit lyckad under hösten, men när hon nu återigen vågar satsa på glitter blir det resultatet jul-strålande.

Reporter: Ris à la Malta

Tags: ,

 1. Bombastiskt och roligt. Och kanske lite mild satir över att kungligheter kan anses ”stjäla showen” från ngt -oavsett konkurrensen.
  Jag hängde möjligen inte riktigt med om kvasikristallerna men så har jag inte heller följt årets nobelevenemang. Finns där kanske en dubbeltydighet i dels kvasikristaller som fysiskt fenomen och dels glasdiamanter och annat falskt glitter?

  FInt fajtat!

  U.J.

  Svara

 2. Tack, U.J.

  Jag tog helt enkelt bara en vanlig notis som jag hittade på Aftonbladet och la in de detaljer som uppgiften hade som regler – ang kvasikristallerna så var det en trippel i kristaller faktiskt … ja, så som jag tänkte det. Babsan gillar bling, Agneta Sjödin new age och Dan Shechtman forskar om dem!

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *