Skrivuppgift 26: Murvel i juletid

Sorry, att det dröjde lite innan den nya skrivuppgiften blev utlagd – men det börjar ju lacka mot jul och det har pågått avancerade testkok av kola (ja, det börjar likna något) och det tog tid från administrerandet av Pennfajten!

Så för att spara tid går vi direkt på veckans skrivuppgift, som består i att skriva en tidningsartikel. Du väljer själv hur lång den ska vara – den kan vara i notisform – men den ska givetvis passa till de övriga val som du gjort. Här är stegen du ska ta innan du börjar skriva:

Del 1 – Välj vilken slags tidning du skriver för. Exempel: Snaskig kvällspress, fin morgontidning, sporten, glassigt månadsmagasin, herrtidning …

Del 2 – Välj vilken slags journalist du är. Exempel: Expressenmurvel, skvallerspalt under pseudonym, krimreporter, utrikeskorrespondent från annat land på besök i Sverige, hipp nöjesskribent …

Del 3 – Din redaktör har fått ett mycket hett nyhetstips och skickar ut dig att skriva knäcket (no pun intended). Vad är det som har hänt? Det här är ledtrådarna du har, och som alla ska figurera i din artikel:

  • Ett luciatåg bestående av en skolklass från Tumba
  • En nobelpristagare
  • En person från Hovet
  • En direktsändningsbuss från Sveriges Television
  • En hemlig julklapp

Uppgiften sträcker sig från onsdag 7 december till onsdag 14 december

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med Not-is

Veckans pseudonym kommer att bli julmat
Veckans tag på texterna blir murvel

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *