Skrivuppgift 21: Dubbelfantasi

Denna vecka ska vi testa att göra en dubbelfantasi. Enkelt beskrivet: Du är en person som du inte är i verkligheten och du ska skriva en text utifrån perspektivet för den som bor och lever ihop med dig.

Lite längre beskrivning:

Du är en bästsäljande författare inom genren lite-lättsammare-litteratur (thriller, romantik, etc). Hur ser en helt vanlig dag ut för dig? När vaknar du? Vad äter du? Vad gör du? Skriver du på en bok eller skriver du autografer i snabbköpet?

Detta är frågor som du inte alls behöver besvara i din text, vi ger dem dig bara som inspiration. Det finns nämligen en twist i denna skrivuppgift. Du ska inte skriva din text utifrån jag-perspektivet som bestselling author. Nej, du ska beskriva din bestseller-vardag utifrån perspektivet för den som du delar ditt liv med. Det kan vara din hustru/make, ditt barn, ditt husdjur, din agent/förläggare. Vad du väljer är helt och hållet upp till dig.

Hängde du med? Ja! Det gjorde du! Skriv din text i vilken genre du vill och som vanligt i vilken längd du vill, men kortast 140 tecken och som längst … ja.

Mer inspiration:

Uppgiften sträcker sig från onsdag 2 november till onsdag 9 november

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med Bestseller

Veckans pseudonym kommer att bli Sidney Sheldon romaner
Veckans tag på texterna blir bestseller

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *