Skrivuppgift 16: text av Hallåan

One day, I found a big book buried deep in the ground
I opened it, but all the pages were blank
– Björk

Hey, förresten, du Peter! Jag måste berätta en sak för dig! Jag mötte Natalie förra veckan, ja precis, Natalie från gymnasiet. Anyway, vi hamnade mittemot varandra på tunnelbanan och hade redan suttit ett tag när jag plötsligt hör ett skratt och hon säger, ”Men Gud, Olle, visst är det du! Jag kände knappt igen dig! Det är ju hur länge som helst! Haha, kommer du ihåg, inte? Det var festen hemma hos Markus, strax innan vi tog studenten. Shit, så bisarrt, han skickade mig ett mail bara i förra veckan. Vänta så ska jag ta fram det på mobilen. Ah. Vänta. Ja, här, jag läser: Hej Natalie! Jag vet inte om du kommer ihåg mig, vi gick i parallellklasser i högstadiet och hade samma franska och matte. Du visste inte vem jag var då, men jag såg alltid till att sitta så jag såg dig. Jag var rätt så kär i dig , sådär som man är när man är 15 typ. Jag tänkte alltid att jag skulle säga något, men så hamnade vi på olika gymnasieskolor och enda andra gången vi sågs var på min fest innan studenten och då hade du pojkvän. Hursomhelst. Av någon anledning så satt jag och pratade med min vän Linn om gamla kärlekar, och rätt som det är så säger hon “Markus, du är ju inte över henne! Vet du något om henne idag, har du kollat facebook? Inte, men du har hennes mail? Här. Nu öppnar du laptopen och skriver exakt så här.”

Skriven av: Hallåan

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *