Skrivuppgift 16: Video killed the radio star

Denna vecka blir det en blandning av både stränga regler och helt fritt skrivande. Inspirationen till veckans uppgift får du hämta från en av tre musikvideor/låtar (se länkar nedan).

Du är fri att skriva precis vad du vill – dikt, prosa, tweet, vad som helst. Du får inspireras av antingen det du ser i musikvideon, hela texten, en eller två textrader. Inspireras du av artisternas kläder? Storyn i videon? De första fem sekunderna? De sista fem sekunderna? Det är helt och hållet upp till dig.

Den stränga regeln är att du ska börja din text med en strof ur texten till den video/låt du skriver om. Denna strof kommer vi att kursivera, precis som i en flådig roman, och det blir starten på din text. Förstår du hur vi menar? Inte! Så här:

You were in my heart.
Kylie&Jason

Jag hade längtat efter det hela livet, och nu hade det äntligen hänt. Jag måste erkänna att det faktiskt inte var helt obekvämt, även om det gav mig några extra kilon att bära omkring på dig i mitt hjärta.

Och här är videorna. Hoppas nu att det finns något i någon av dem som kickar igång skrivlusten!

PS! Om du känner att din engelska är knackig så kan du översätta texten via Google Translate och inspireras av vad helst som dyker upp i översättningen.

Uppgiften sträcker sig från onsdag 28 september till onsdag 5 oktober

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med MTV

Veckans pseudonym kommer att bli olika yrken som finns på TV
Veckans tag på texterna blir MTV

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *