Skrivuppgift 14: Pet peeves aka jag blir galen!

Vet ni vad pet peeve betyder? Vi har inte lyckats hitta någon svensk variant av det uttrycket, men saxat från engelska wikipedia så lyder den korta förklaringen:

A pet peeve (or pet hate) is a minor annoyance that an individual identifies as particularly annoying to him or her, to a greater degree than others may find it.

Helt enkelt, den där lilla grejen som du irriterar dig på och liksom hakar upp dig på, men som kanske ingen annan stör sig lika mycket på = pet peeve. Vi snackar om att verkligen irritera sig på den som står till höger i rulltrappan eller kanske vilka slå hen som uttalar ”intervju” som ”inte-vju” i huvudet eller att vilja kräkas på för långa naglar på män som spelar hobbygitarr som om de vore Slash.

Ja, ni fattar! Det är nästan som att ha en mycket, mycket enskild allergi, som får det att bara klia i hela kroppen. Och ja, det finns lika många pet peeves som det finns människor.

Så till nästa vecka är skrivuppgiften som följer:

  1. Vilken är din egen pet peeve? (Hitta på en om du blir blyg och inte vill erkänna din egen.)
  2. Skriv tre olika situationer som utspelar sig under en dag och där din fiktiva karaktär möter din egen personliga pet peeve.
  3. I den sista situationen ska din karaktär bli så galet irriterad på pet peeven att han/hon/den/det på något sätt går upp i atomer.
  4. Tolka ”gå upp i atomer” precis som du vill.

Lycka till!

Uppgiften sträcker sig från onsdag 14 september till onsdag 21 september

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med Pet peeve

Veckans pseudonym kommer att bli olika mycket irriterande ljud
Veckans tag på texterna blir petpeeve

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *