Skrivuppgift 13: text av Persern

”Välkomna till kvällens Skavlan, dagens första gäst har gjort sig känd på nätet, genom sin blogg. Jag hälsar Katrin mer känd som Cathy The Bell välkommen.”

( Applåder. )

”Du Cathy, unga kattjejer som bloggar har ju varit rätt stort ett tag. Du är ju störst av dom, berätta lite om hur det startade.”

”Matte har ju alltid sagt att jag är envis och en typisk entreprenör. Började blogga som kattunge för ett tag sedan, det blev mest dagens outfit, rosetter, katthalsband och sånt. Sen har det gått vidare, jag har ju blivit en förebild också.”
”Var du namnet från?”
”Jag heter ju Katrin, Cathy alltså, sen har jag ju alltid den här guldbjällran runt halsen. Inköpt på Erikas Kattguld på Biblioteksgatan som har kampanj den här veckan med 10% rabatt på utvalt sortiment.”
”Du började alltså att lägga ut bilder på dig själv i din blogg med olika outfits.”
”Visst och kameran, en Canon EOS kommer från ……”
”Vi bryter här och går vidare. Du har ju fått många efterföljare, vad tycker du om dom.”
”Mest Copycats, ta kattögat till exempel, bara smink och glasögonbågar.”
”Men din största konkurrent på nätet Kisse, vad tycker du om henne, ni har ju haft lite bloggkrig, där hon påstår på sin blogg att du är fet.”
”Det där gillar jag inte alls, hon har ju sjuka ideal. Jag är mot anorexi och ätstörningar. ”
”Hur då ?”
”Vad då hur menar du ?”
”Ja, hur jobbar du med unga katters ätstörningar ”
”Jag är en förebild och väldigt mycket mot ätstörningar. ”
”Men du menar alltså att det finns dom som är för ätstörningar. ”
”?????????????”
”Okej jag ställer frågan igen, vad gör du aktivt för att hjälpa kattjejer med ätstörningar.”
”Aha, nu förstår jag hur du menar, dom kan ju egoboosta sig med mitt nya månadsmagasin, Cathyboost. Sen har jag lanserat en helt ny kattmat på burk. Cathy fish, Cathy chicken och det kommer en ny smak i månadsskiftet. Äter dom den så har dom ju inga ätstörningar och det gör dom för jag är en förebild.”
”Det är alltså så du jobbar med frågan.”
”Visst, den finns som torrfoder också.”
”En del påstår ju att du egentligen bara är ute efter publicitet och tjäna pengar.”
”Jag är inte bara en förebild, jag är en entreprenör också.”
”Suck, nu hälsar jag våra nästa gäster välkomna, Dog Lundgren och Gunde Svan. ”

(Applåder)

Skriven av: Persern

Tags: ,

 1. Hahahaha! jag skrattar högt! Denna text borde snarast kablas ut till alla toppbloggare där ute. De skulle rodna av ljuv igenkänning. Du driver med dem men också på ett kärleksfullt sätt.

  Jag tycker absolut att texten fungerar bra såhär men om du vill piffa texten lite kan du väva in lite miljö/handling mellan replikerna. Cathy kan tex vifta med ögonfransarna, sucka ch lyfta på sin lilla nos, spärra upp kattögonen, slicka sig ointresserat på tassen. På så sätt kan du utveckla karaktären Cathy för du har verkligen en skön känsla för att snappa upp fenomen i vår samtid!

  Svara

 2. Den här texten känns väldigt ”nu” på ett sätt som på något sätt påminner mig om William Gibson. Varumärken nämns i förbifarten och det går att ana en storkoncern i bakgrunden.

  Det som möjligen saknas är lite mer detaljer om Cathy, hur hon ser ut och rör sig till exempel.

  Svara

 3. Persern svarar: Jag försökte mig på en komprimerad dialog den här gången, men jag ångrar nog att jag inte petade in lite miljöskildring. Cathy var nog värd det, förebild som hon är.

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *