Skrivuppgift 13: Cuteness overload

Intresset för Pennfajten har varit stort sedan vi drog igång i början av sommaren – många har anmält sig, många har skrivit texter, många har kommenterat … och för detta är vi mycket, mycket glada!

Men nu tycker vi oss märka en liten avmattning i inskickade bidrag och vi vet med oss att vi adminnare själva haft svårt att komma igång efter sommarslackandet, men vi blir lite oroliga å våra pennfajtares vägnar! Vår oro grundar sig i att flera av er som anmält pennfajtsintresse har skrivit till oss att ni lider av prestationsångest! Att ni vill vara med och pennfajtas just för att ni då kanske äntligen kommer igång!

Vi måste hjälpas åt att göra något åt detta. Vi måste sparka prestationsångesten i rumpan och sätta igång med skrivandet. Men hur gör man det? Vi har inget givet 12-stegs-program … men vi vet att något som alltid funkar är YouTube-klipp på söta kattungar.

Därför! Titta noga på detta klipp. Gärna flera gånger om du vill.

Veckans skrivuppgift består i att låta denna katt besöka en talkshow och prata om sig själv. Du löser uppgiften precis hur du vill – mer realistiskt, surrealistiskt eller fantasifullt. Det är upp till dig. Här är några frågor du kan ställa dig innan du sätter igång och börjar skriva.

 • Kan katten tala? Har den mänskliga drag eller är den en verklig katt? Hur för den sig i TV? Har den något namn? Vad har den för personlighet?
 • Vad är det för talkshow katten besöker? Är det i TV eller radio? David Letterman, Hübinette, Filip&Fredrik, Hylands Hörna, vem är det som ställer frågorna?
 • Vad för slags frågor får katten? Vad är den där för att prata om? Är den där för att visa upp sin hoppkonst? Framföra en sång? Använd dig av de typiska talkshow-elementen och placera in katten där!

Uppgiften sträcker sig från onsdag 7 september till onsdag 14 september

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med Talkshow

Veckans pseudonym kommer att bli kattraser
Veckans tag på texterna blir talkshow

PS! Nästa vecka kanske vi kör en mer seriös och teknisk övning. Eller så får vi hitta något klipp på en minigris. Den som hänger med får se!

Tags: ,

 1. Jag har känt lite oro också, det var rätt down under semestern. Men med WTC verkar det ju vänt. Jag har propagerat lite för det här, men jag tror det beror på att sommaren är slut.Den här sidan fyller en funktion för mig, eftersom jag tycker att man bedöms mer noga här än när man bloggar. Dom bägge sakerna kompletterar varandra. Sen är uppgifterna roliga också.
  Personligen har jag inte haft problem med prestationsångesten. Uppslagen kommer nästan direkt, däremot att utnyttja veckan man har på sig för att skriva och fila på texten har det varit lite si och så med.
  Det stora problemet har varit kommentarer. Jag har ständigt dåligt samvete för att jag inte gör det tillräckligt eller svarar på andras. Satte fart idag så nu har jag väl röjt mig lite, men det får jag bjuda på för den här gången.

  Att vi kommenterar är viktigt för att hålla iden levande, vi vill ju alla utveckla vårt skrivande.
  Ifall många upplever prestationsångest, så skulle man ju kunna dra ned på takten och lägga en deadline på två veckor. Då skulle vi förhoppningsvis kommentera mer också. Men gör inte detta för min skull, jag har egentligen inget större problem med ideer än.

  Svara

 2. Ang kommentarer – vi försöker säga till folk att det går bra att kommentera utan att ha skrivit en egen text, och vill man inte skriva en lång textkritik så går det utmärkt att skriva ”BRA! Jag gillar denna!” också. För det är alltid roligt att få kommentarer på sin text, eller hur?

  Ang två-veckors-deadline – vi kör allting från vecka till vecka och ser vad som händer. Jag tycker själv att jag typ får MER prestationsångest om man har två veckor på sig … det är roligare att liksom bara försöka kasta sig rätt ut och få till en text, även om den inte är det bästa man har skrivit! Och då funkar vecko-deadline bra.

  Trist bara om det är pennfajtare som tänker ”hinner inte denna vecka” och sedan är man ute ur loopen. Hellre en kort 140-teckens tolkning av uppgiften än inget alls då!

  Ja, nu får vi se hur det går med kattuppgiften denna vecka!

  /Sandra

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *