Skrivuppgift 8: text av Minsk

Jag väcktes tidigt på morgonen av pensionatets ägarinna, en gammal kvinna i grått hår, proper och korrekt men varm och vänligt. En äkta britt, med andra ord. Första gången jag träffade henne, då jag precis kommit fram, var det första hon gjorde att erbjuda mig en kopp té. Jag trodde knappt mina öron men det kändes rätt.

Men tillbaka till morgonen. Jag klädde mig snabbt och begav mig ned till frukostsalen där de andra gästerna redan satt och kalasade på té och rostat bröd. Jag satte mig ned i en bekväm stol bredvid en äldre herre i morgonrock och en ung kille som såg ut att ha tillbringat kvällen på den lokala puben. Likväl var de alla här, tidigt, och åt frukost tillsammans.

”Pass me the butter, mate?” sa den unga killen bredvid mig utan att egentligen uttala t:na i ”butter”. Jag skickade vidare smöret och fick ett tack till svar. Artig baksmällan till trots, och jag blev kär i den engelska landsbyggden.

Skriven av: Minsk

Tags: ,

  1. Jag gillar detaljerna: ”grått hår”, ”te och rostat bröd”, ”som såg ut att ha tillbringat kvällen på den lokala puben”, ”utan att uttala t:na i butter”.
    Jag tycker att detaljerna gör att personerna framträder tydligare.

    Svara

  2. Tycker du skapar en känsla av ett engelskt pensionat. Var på semester i London som i och för sig inte är landsbygd, men tycker ändå att du förmedlar den där känslan av England.
    Om jag skall vara lite kritisk så kunde du utvecklat mannen i morgonrock med någon mening också, även om han är en bifigur. England är ju ett klassamhälle även när det gäller hur folk beter sig, du skulle kunnat fått fram en kul kontrast i det.

    Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *