Skrivuppgift 10: Adrenalinstinn

Dags att lämna förra skrivuppgiftens barnsliga gullegull (även om vi tyckte jetemyket om det!) och kasta oss rakt in i ett våldsamt gräl. När du skriver denna text får du själv bestämma hur grälet tar sin början, om det är ett stort och allvarligt meningsutbyte, eller om det handlar om en vardaglig petitess.

Du kan hålla dig i hemmamiljö eller på någon annan plats som du känner till. Du kan också vara i EU-Domstolen, hemma hos paret Reinfeldt eller på Titantic medan skeppet sjunker.

Försök bygga upp dramaturgin i grälet, låt det eskalera och tänk på att vara tydlig med vem som säger vad om du skriver en dialog eller replikskifte. Som hjälp när du skriver din text kan du försöka tänka filmiskt – när man skildrar en scen mellan två bråkiga karaktärer på film, så växlar man mellan närbild, halvbild och helbild.

I närbilden ser vi karaktärernas enskilda uttryck. I halvbilden hur de förhåller sig till varandra. I helbilden hur de förhåller sig i rummet. Titta på olika grälscener på TV och film om du behöver inspiration. Glöm inte bort kroppsspråket!

Veckans enda regel är – grälet ska sluta i handgemäng. Slå inte ihjäl någon karaktär, men vi vill ha slagsmål, knytnävar, stekpannor och/eller örfilar. Du väljer vilket slags handgemäng! Uppfattat?

Uppgiften sträcker sig från onsdag 17 augusti till onsdag 24 augusti

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med Adrenalin

Veckans pseudonym kommer att bli kända actionhjältar
Veckans tag på texterna blir adrenalin

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *