Skrivuppgift 7: text av 21

Casper tittade ned på sin hand. Den darrade nästan okontrollerat när han försökte föra in den lilla metallpinnen i låset. Sofia slog till honom i bakhuvudet. Det var ett löst slag, kärleksfullt, hur det nu var möjligt.

”Lugna ned dig, för helvete”, väste hon fram mellan sammanbitna tänder. ”Det är inte som att du inte gjort det här förut.”

”Förlåt”, svarade Casper ynkligt. ”Men jag är helt skakis efter att den där tokstollen halade upp sin pistol. Vem fan använder vapen nuförtiden?”

”Talanglösa puckon som inte kan göra jobben på något annat sätt. Jag tror han redan blivit gripen.” Hon böjde sig fram och kysste honom på kinden. ”Kom igen, älskling, du kan göra det här, jag tror på dig.”

Casper tog ett djupt andetag och tvingade handen att vara stadig samtidigt som han vred om pinnen. Bildörren gick upp med ett högt klick.

”Sa ju det”, sade Sofia och kysste honom igen, en kyss med löfte om mer vid ett mer passande tillfälle. Hon satte sig bakom ratten och började tjuvkoppla bilen medan Caspar skyndade runt och satte sig i passagerarsätet. Bilen startade med ett dovt muller och Sofia började diskret köra ut från parkeringen. Hon väntade vid utfarten och släppte förbi ett par polisbilar som kom körande med tjutande sirener. De åkte iväg åt andra hållet.

 

Eivor började som vanligt sin morgon med att dricka kaffe och läsa igenom Svenska Dagbladet. ”Inbrottsförsök i bank i Karlstad” löd rubriken och hon började intresserat läsa vidare.

”Igår kväll vid 22:30 upptäcktes minst tre inbrottstjuvar vid en bank i centrala Karlstad av en förbipasserande väktare. Tjuvarna hade tagit sig in via ventilationstrumman och öppnat valvet när väktaren fick syn på en av dem som stod vid dörren. Tjuven drog upp ett handeldvapen och avfyrade flera skott mot väktaren som dock klarade sig undan utan att bli träffad. Polisen kunde gripa skytten men minst två andra sågs försvinna från platsen till fots. Området spärrades av snabbt men man kunde sedan konstatera att de försvunnit. Polisen misstänker nu att inbrottstjuvarna kan ha tagit sig till en väntande bil och vill be allmänheten rapportera alla misstänkta händelser under natten.”

Eivor suckade. Samhället var onekligen på väg utför och det kändes lite obehagligt att tänka på att hennes barnbarn skulle växa upp på en såpass våldsam plats. Hon sneglade uppgivet ut genom fönstret och fick syn på sin tomma parkeringsplats där hennes bil borde ha stått. Eivor sträckte sig efter telefonen och slog numret till polisen.

Skriven av: 21

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *