Skrivuppgift 7: text av 1066

Det var på baksidan av hyreshuset, ett trevåningshus med gul putsfasad. Innanför dom öppna gröna garageportarna i bottenplanet stod två män i 30 årsåldern, som säkert fanns representerade i polisens belastningsregister.. Dom hängde över den öppna motorhuven på en gammal Volvo. Den ene klädd i skinnjacka och träningsbyxor, den andre i jeansjacka och jeans med hål på benen.

”För i helvete” röt skinnjackan, ”du skulle ju fixa det här, så kommer du dragande med något som man kan använda som huggkubbe.”
”Fan, kunde väl inte jag veta,” svarade jeansjackan ”har du testat startkablar ?”
”Du, jag lade ut Volvon på blocket, blev bjuden 7000 för den bara den startade. Killen kommer om en timme, kan ju inte stå och strula med startkablar för fan !”
”Ja men fixa ett annat själv då.”
”Fixa nytt, klockan fem kommer juggen och skall ha 5000 av mig för amfetaminet, tror du jag vill ha  fingrarna avbrutna.”
”Jag skiter i dina jävla deal med juggarna, du tryckte ju i dig skiten själv för fan, istället för att sälja, det är väl för i helvete inte mitt fel.”
”Hajar du vilken sits jag är i ?”
”Du det enda jag hajar är att jag försökt hjälpa en gammal kompis, jag har fått byxorna förstörda, det svider om benen och du står och skriker. Dra åt helvete.”

 

Det knastrade om gruset under fötterna på jeansjackan när han lufsade därifrån över gårdsplanen.

 

Det taktfasta mullret från brorsans Honda Shadow hördes utanför fönstret. Jag gick ut för att möta honom.
”Jag har ju sagt åt dig att åka ned till macken och köpa ett nytt syrran,” började han. ”Lägg huvudet på sned och se så där hjälplös ut som du brukar göra, så byter dom det säkert åt dig också.”
”Jo, jag vet, jag borde gjort det, men det är ett nytt fel nu. Förut lät den ju njö, njö, njöööö klick. Nu låter det liksom inte alls.”

Brorsan satte sig i Toyotan och vred på startnyckeln.
”Okej syrran, den är stendöd. Inte ens lamporna lyser ju, jordfel kanske.”
Han lyfte på huven och började gapskratta.
”Vad är det,” frågade jag oroligt.
”Du har ju inget batteri, någon har snott det.”
”Jaha, då förstår jag, grannen var över och sa att han sett någon skum typ i jeansjacka, komma springande från min tomt i natt. Bärande på något svart och fyrkantigt.. Men jag sa att jag inte kunde förstå vad det var.”
Brorsan började skratta igen. ”Det här är för jävla bra, någon har snott ditt gamla batteri, sprungit iväg och säkert spillt batterisyra över sig, fan vad han måste känt sig blåst. Nu slipper du ju köra det till återvinningen.”

Jag tittade på den nyputsade Hondan, den röda och antikvita lacken, den kromade motorn som glänste och dom vita däcksidorna. Nu blev jag åksugen.

”Snälla brorsan, det var så länge sedan du bjöd din syrra på en tur med hojen, kan vi inte åka hem till dig, hämta din bil och så åker vi och köper ett batteri, jag bjuder på kaffe och bullar sen.”
Brorsan suckade och nickade, sen tog han fram hjälmen ur sadelväskan och satte på mig den. Jag hoppade upp bak och brorsan drog igång Hondan.

”Du brorsan, visst var det en snäll tjuv som forslade undan batteriet och såg till att jag fick åka bakpå din hoj.”
”Ha ha, det har du ju rätt i.”
”Det gör inget om vi tar en liten omväg va.”
Brorsan suckade. ”Okej då.”
Ibland kan man göra folk björntjänster, men samtidigt någon annan lycklig.

Skriven av: 1066

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *