Skrivuppgift 6: text av Lillfingret

”Men vad är det nu då?”
”Jag måste sätta mig ner bara.”

”Vad är det?”
”Är så yr.”

”Vad var det som hände?”
”Jag vet inte.”

”Bråkar vi?”
”Jag blev så väldigt yr bara.”

”Men det var ju bra förut? Det har ju varit jätteskönt att hänga hela morgonen. Jag såg verkligen fram emot att träffa dig.”
”Jag blev yr när vi kom ut och började gå. Jag måste få ner min puls.”

”Varför blir det alltid så här?”
”Jag måste bara få ner pulsen.”

”Okej.”
”Du kan gå i förväg om du vill, du ska inte behöva vänta på mig.”

”Jag fattar inte vad det är som händer. Det blir alltid så här nu ju när vi ses.”
”Jag är bara lite yr.”

Skriven av: Lillfingret

Tags: ,

 1. Jag älskar den här texten.
  Den gör allt som dialog ska göra (enligt handböckerna i alla fall).
  Den
  – Imiterar verklig dialog, men ÄR inte verklig dialog, för verklig dialog är oläslig. Bra skriven dialog ger känslan av verklig dialog.
  – Dialog är sällan människor som pratar med varandra, utan hellre människor som talar förbi varandra, med varsin agenda.
  – Dynamiken uppstår inte när människor förstår varandra, utan när de inte förstår varandra, och vi läsare tycker att vi förstår båda två. Helst ska vi sympatisera med båda två (som i filmen Jagad där vi både hejar på Tommy Lee Jones (polis) och Harrison Ford (oskyldigt dömd)).
  /A

  Svara

 2. Tack, tack och åter tack!

  Svara

 3. Fin pendling mellan den yra och den besvikna!

  En dialog som blir bättre och bättre när man läser den flera gånger. Beckettkänsla.

  Jag gillar det korthuggna och tror att det skulle fungera att stryka ”Det har ju varit jätteskönt att hänga hela morgonen. Jag såg verkligen fram emot att träffa dig.” Den sköna morgonen går, för mig, inte riktigt ihop med ”alltid så här” och med en strykning undviks den krocken.

  Svara

 4. När jag skriver dialog hör jag alltid den i huvudet väldigt tydligt – som om en skådis framför den som radioteater typ. Det är en balansakt att få LÄSAREN att höra samma sak, så kul att du gillar den!

  Strykning kan definitivt göras!

  hälsningar
  Lillfingret

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *