Skrivuppgift 3: text av Tranan

Onsdag 14:13 – Sommar

Kontorsluften står stilla. En kollega går förbi, svett och vitlök. En nyinköpt luftkonditionering för hemmabruk brummar meningslöst. Öppnar med stort besvär fönstret den tillåtna centimetern. En frisk doft av nyklippt gräs från motorgräsklipparen utanför kryper försiktigt in i värmen. ”Stäng fönstret, det låter förjävligt!”

Onsdag 14:16 – Höst

Byxorna klibbar stormvåta mot benen. Dom torkar inte, blir bara kallare och kallare. Luften är centralkyld och djupt nere i en källare någonstans står ett reglage fortfarande inställt på augusti. En isdroppe faller från håret ner i nacken. Du ryser. Fönstren dallrar av regn som smattrar mot rutan. Nespressomaskinen tystnar, en doft av kaffe fyller rummet. Myser.

Onsdag 14:17 – Vinter

Trött. Micron plingar till, det luktar makaroner och korvstroganoff fastän lunchlådan har en bit paj i sig. Det är helt mörkt utanför fönstret och tomaterna ovanpå pajen ser grå ut i lysrörsljuset. När pajen var ny igår var dom för alldeles för varma, det svider fortfarande på tungan. Två dörrar bort från lunchrummet har killarna på lagret lämnat radion på. Den spelar julmusik på låg volym. I huvudet sjunger du ofrivilligt med, ”jingle bell jingle bell jingle bell rock”.

Onsdag 14:26 – Vår

Den nya kollegan ler och luktar gott på ett obekant sätt. Det är klart du kan hjälpa till med excelarket.

Skriven av: Tranan

Tags: ,

 1. Träffsäkert, särskilt matlådedelen!

  Svara

 2. Väldigt snyggt att med så effektiva penseldrag få mig som läsare att guidas genom alla sinnesintryck och verkligen känna dem här framför dataskärmen – något som jag tror förstärks utav att du valt en miljö som man känner igen sig i!

  T ex fick du mig nu att humma ”jingle bell jingle bell jingle bell rock” LAGOM TILL MIDSOMMAR!

  Svara

 3. Gillar det här jättemycket. Speciellt vår-avsnittet som gör sig väldigt bra efter de lite längre avsnitten. Men på våren sägs det så mycket genom att sägas så lite. SNYGGT!

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *