Skrivövning 2: Oskuldens tid

Den här gången ska vi testa att kliva in i en annan person och skriva ur hans perspektiv – och vi har letat på nätforumet reddit för att hitta ett bra case som vi kan använda oss av.

Reddit har nämligen ett subforum där användarna kan lägga upp sitt eget case och sedan erbjuder sig personen att svara på alla frågor som folk kan tänkas ha. Som gubben som var testpilot med uppgift att flyga igenom atombombstesternas svampmoln. Eller killen som bytte kön och sedan ville byta tillbaka igen.

På reddit har de varit tvungna att införa en klausul om att användarna som lägger upp frågetrådar har bevis på att de verkligen existerar och att deras case är på riktigt. Detta eftersom det har funnits aspirerande författare som hittat på case och sedan använt redditbesökarnas frågor för att öva på att skriva ”in character”.

Och det är just vad vi ska göra!

Här är uppgiften: läs det case som vi har valt ut (och översatt så bra vi kan för att få fram rätt personlighet) och sedan försöker du svara på en eller flera av frågorna … som om du är Steve. Frågorna har vi också hämtat från reddit och översatt.

Får vi lov att presentera *drum roll* Steve!

I morgon kommer jag officiellt bli a 40 year old virgin …

… och det här då: jag heter Steve. Inte exakt som i filmen, men nära nog. Jag har inte haft en relation i hela mitt liv. Jag tror att jag inte ens har pratat med en kvinna på ett personligt plan på kanske 10-15 år. Egentligen så har jag inte pratat med en kvinna på ett professionellt plan heller, eftersom min karriär (jobbar som datakonsult) är helt sinnessjukt mansdominerad.

Jag vet faktiskt inte varför det har blivit så här. Det är inte direkt blygsel, för blyga personer brukar tycka att det är jobbigt att vara blyga och önskar att de var mer utåtriktade. Jag är inte extrovert, men jag kan hantera människor.

Jag har egentligen inte tänkt så mycket på det här tidigare, men nu när jag ska fylla 40, så gick plötsligt det där med att dö ensam från att vara en urban legend till att bli en siluett som växer borta i horisonten.

Jag klagar inte över var jag är i livet, men det här är ändå något jag har börjat tänka en hel del på. Fråga mig vad som helst!

Frågor till Steve:

  • Om en tjej närmade sig dig, precis just nu, för sex och konversation – vad skulle du göra då?
  • Känner du någonsin att dina intressen och din personlighet är vad som ger dig bekymmer?
  • När var du som närmast till att ha en relation, eller åtminstone hade chans till att få sex?
  • Kollar du på porr, masturberar, och gör allt det där som män vanligtvis gör? Om du gör det, liksom hur ofta … en gång i månaden, en gång om året, överhuvudtaget?
  • Du verkar inte särskilt olycklig i din situation. Stolthet eller bryr du dig bara inte?
  • Varför är du inte intresserad av att träffa kvinnor och prata med dem? Är du inte nyfiken på vad den andra halvan av jordens befolkning har att säga? Vi tjejer har ofta en annan vinkel på saker och vi är intressanta – och allt måste ju inte handla om vädret.
  • Varför ringer du inte en eskorttjej? Då blir du av med oskulden och samtidigt kanske du kommer ha en kul och trevlig stund med en snygg och förmodligen intressant kvinna! Det skulle ju bli en bra 40-års present.
  • Vet dina föräldrar? Vad säger dom om att du aldrig har haft en relation? Antar dom att du är bög?
  • Bekymrar det här dig alls?

Välj ut en eller flera av frågorna för din text. Du är välkommen att skriva dina svar på frågorna precis som du vill. Som en rak fråga-och-svara text. Eller med en liten scen, kanske om hur Steve agerar hemma vid datorn när han läser frågorna riktade till sig själv? Eller kanske du låter Steve utföra en handling som det frågas om?

Uppgiften sträcker sig från onsdag 8 juni till onsdag 15 juni.

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med Oskuldens tid

Veckans pseudonym kommer att bli olika bilmärken
Veckans tag på texterna blir oskuldenstid

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *