Skrivuppgift 58: text av Ögon som glittrar som månsken

Får hälsa alla välkomna tillbaka och hoppas ni tyckte lunchen smakade bra.
Iden till att vi skulle chartra en båt för ledningsgruppsmötet, fick jag i somras när jag låg inne vid bryggan i Sandhamn. Tycker det finns vissa likheter mellan just vårt företag och livet på sjön.
Vi har ju länge ju länge upplevt det som vi simmat i medvind men är det så ?
Vi kan se dom här staplarna som jag lagt upp i powerpoint, lite böljande hav över dom, men som ni alla ser så planar det ut i stiltje sista kvartalet
Jaha, du där borta hade en fråga. …. Nej, dom där hajkäftarna runt staplarna har jag lagt in, det är inget fel på skärmen, skall symbolisera dom underliggande hoten mot oss som finns under ytan. Var meningen det skulle vara lite roligt också.
????????????????????????????????????????????????
Jaha, inga reaktioner på det, det som finns under ytan, hajarna eller konkurrenterna om man uttrycker sig så. Som vi alla vet, så ser man bara toppen på isberget så hjälper inga vattentäta skott i organisationen.
Sen nästa bild, jaha, du där bak gjorde en snuskig association märker jag, nej det är inte en bimbo som solar på rygg, det är våra kunder som sticker upp som små toppiga öar i havet och det är ju dom vi simmar mot, helst i medvind. Vår trygghet ute på världsmarknadens osäkra hav.
Vår trygghet kunderna eller öarna, kan lätt förvandlas till stenar, öh grynnor menar jag naturligtvis och också utgöra ett hot. Vi måste närma oss dom på rätt sätt när vi simmar, helst i medvind och spottar man tillräckligt länge på dom blir dom våta.
Vi måste alltså fokusera på att ha många bollar i luften samtidigt.
För att sammanfatta det hela, vi måste alla vara medvetna om målet, för det är som jag alltid sagt.
Har man satt fan i båten, så får alla ro honom åt samma håll.

Skriven av: Ögon som glittrar som månsken

Tags: ,

  1. Ler jag jag läser. Ser framför mig publiken sitta med ögon som fågelholkar… Det var en snitsig lösning på klysch-uppgiften. Börjar och slutar som ”snömos” ; luftiga ordharanger utan innehåll… Tänker på en chef med flummigt budskap till sina medarbetare… Bravo!

    Svara

  2. Tack för den fina kommentaren. Ifall någon vill fördjupa sig i den är typen av konferensspråk kan jag rekommendera boken Corporate Bullshit, en av dom roligaste böcker jag läst. Språkforskaren Lars Melin klär av det trendiga näringslivsspråket fullständigt. Vill man skriva satir är den rent underbar som källa att ösa ur. Jag har en gammal upplaga med bara otrendiga floskler tyvärr.
    Det finns även en instruktion i hur man spelar floskelbingo i den. Alla ritar upp en spelplan på 25 rutor och fyller i dom floskler typ ”ta höjd” eller ”downzising” som man förväntar sig att föreläsaren skall kläcka ur sig. Sen är det bara att kryssa.

    Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *