Skrivuppgift 29: text av IBS

Jag blir alltid sjuk vid den här tiden på året. Jag har hört att andra
medelålders, gifta män också drabbas. Symptomen är likadana. Det
börjar med näsan. Jag fångar upp något i näsan. Och huden, hela huden
hettar. Särskilt i ansiktet. Sömnen försvinner. Sedan sätter det sig
i hjärtat. Det fortsätter med näsan. Jag går förbi henne, och fångar
upp en doft av hennes parfym. Och då kommer alla symptomen på nytt:
värk i kroppen, sömnlös och om hon tittar på mig så rodnar jag.
Om jag har tålamod går det det över. Och sen blir allt som vanligt.

Skriven av: IBS

Tags: ,

 1. väldigt finurligt och jag gillade rytm och crescendot

  Svara

 2. Åh, så fint! Ä-L-S-K-A-R att du körde på en fin sjuka! Älskar också hur du aldrig säger rakt ut vad du pratar om, utan låter läsaren klura ut det själv. Jag kände mig lite som han i davinci-koden! Riktigt snyggt jobbat!

  Svara

 3. Sicken härlig liten bakelse till berättelse! Precis en sådan man vill läsa när man är sjuk, som alternativ till en gråtarfilm som kan rensa bihålorna. Jag gillar särskilt meningarna ”Det börjar med näsan. Jag fångar upp något i näsan.” Sällan har en upprepning känts så elegant och berättigad.

  Svara

 4. Aldrig har en näsa sagt mig så mycket. Ska tänka på det nästa gång det pirrar i kroppen. Slutet är verkligen bra. Du har fått mycket sagt på några få rader.

  Svara

 5. Det tog ett tag innan jag greppade, sen fick jag ett gott skratt. Om jag har något att invända så tycker jag kanske att den kunde varit kanske tre meningar längre. En så pass bra ide, går ju att plocka ut mer ur, utan att nämna Gubbsjuka naturligtvis..

  Svara

 6. Tack för era fina kommentarer. Den icke utlevda gubbsjukan är en intressant diagnos. Och sorglig.

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *