Skrivuppgift 22: Tillbaka till framtiden

Vi fortsätter att gnugga fantasiknölarna – och det känns som om november är den ultimata månaden att drömma sig bort. Vi fortsätter också med bestseller-temat och räkna med att det kommer ett par övningar till inom detta lättsamma område (om du hellre vill lösa skrivuppgiften med svårmod så gör du det).

Veckans uppdrag är som följer: din bästa kompis har en tidsmaskin och du tror inte att den funkar. Därför är du något raljerande när du hoppar in i tidsmaskinen och på skämt slår in datumet till en viktig historisk händelse. Men dra på trissor! Tidsmaskinen funkar! Plötsligt befinner du dig mitt i en situation där världshistoria skrivs och du har en möjlig chans att ändra på förloppet.

Var är du? Hur ser det ut? Hur låter det? Hur doftar det? Vilka andra är där? Vad är det som händer? Vilken roll tar du i dramat? Hur skulle det kunna ändra på hela världen så som mänskligheten känner till det idag?

Som vanligt – några regler:

  • Skriv din text i presens och i jag-form (du behöver inte basera din karaktär på dig själv, bara skriva i jag-form)
  • Tänk på tempot och vad som kännetecknar en bestseller. Din text ska vara driven, handlingen är i första rummet, dina karaktärer är modiga, har kanske lite humor och är snygga utan att veta om det.
  • Din text ska sluta med en cliffhanger. Bygg upp stämningen i din text och sedan … slut. Försök lämna de andra pennfajtarna/läsarna i mycket upprivet skick över att de inte får veta vad som händer sedan!

Uppgiften sträcker sig från onsdag 9 november till onsdag 16 november

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med Tillbaka till framtiden

Veckans pseudonym kommer att bli världens sju gamla och nya underverk
Veckans tag på texterna blir tidsmaskin

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *