Skrivuppgift 9: text av Bulltoftaskolan

Mitt somarlov

I somar har jag pratat mycket med min farmor. Farmor bor i himmlen nu men jag pratar med henne ändå. Ibland pratar jag högt och ibland tänker jag hårt. Farmor och jag har pratat om sylt och farfar och att sommaren har en skäl. Egentligen är det mest djur och andra personer som har en skäl. Men farmor säger att somaren också har en. En skäl kan man inte ta på och man kan inte se den. Ändå måste du ha en skäl för annars är man bara luft. Jag sa till farmor att somaren är varm luft. Men då sa hon att den också är drömar och andra fina tankar. Så nu vet du det och min farmor är ganska smart.

Skriven av: Bulltoftaskolan

Tags: ,

 1. Det här var fint. Bra balanserad naivism. En del felstavningar men inte så många och iögonfallande att de tar uppmärksamheten från det andra.
  Och så tycker jag om uttrycket ”Ibland pratar jag högt och ibland tänker jag hårt.”

  Själv avskyr jag tredje-personsduande men dagens åttaåringar säger säkert så och dessutom är det inkonsekvent använt så det är klart godkänt.

  Tack för det!

  Svara

 2. ”tänka hårt” var verkligen fint. Jag tycker att jag kan se framför mig hur en åttaåring tänker så hårt h*n kan.
  Skäl blev också bra, eftersom skäl och själ överlappar varandra i betydelse. Listigt!

  Svara

 3. Tack, tack och åter tack för fina kommentarer!

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *