Nu kör vi igång efter sommaren igen!

Nä, hörni! Dags att vi rycker upp oss nu (både adminnar och alla andra pennfajtare) och sätter igång med skrivandet efter sommarslappa dagar.

Vi bestämde oss för att låta skrivuppgift 8 dra ut på två veckor istället för en, så deadline för den är i morgon onsdag, den 10e augusti. Inte försent att skicka in något! Det går bra med mycket korta texter också som ni vet! Som kortast tweet-längd på 140 tecken.

Bidragen till skrivuppgift 7 blev inte så många, men så var det ju högsommar och tragedi i Norge och allmänt dålig wifi. Det är dock värt att läsa de bidrag som kom in – kommentera gärna! Här.

Vi hörs mer framöver! Via twitter får ni senaste info (om ni inte redan har lagt till oss – se i högerspalt).

Om ni har önskningar om vad för slags saker ni vill öva att skriva på – kommentera gärna nedan. Vi har lösa planer för hösten, massa roliga uppslag, ge gärna input.

Tags: , ,

 1. Får man önska sig vad som helst?

  Svara

 2. Javisst! Sedan har vi ju en lös plan, men inget är bestämt; vi kör från vecka till vecka och ser vad som händer med texter, Pennfajtare, vad som funkar eller inte funkar.

  /Sandra

  Svara

 3. Åh! Då vill man ju gärna se vad som skulle hända om det pennfajtades inom olika genrer – typ skräck, romantik, historia, sci fi! Gärna med uppgifter med den där typiska pennfajtstwisten (skulle va skitkul).

  Svara

 4. Jag tycker det är roligt när det finns begränsningar som gör att man inte kan använda sin egen biografi.
  Till exempel detta med att en resebeskrivning ska utgå från ett land man aldrig besökt.
  man kan ju också arbeta utifrån en förvriden biografi: Skriva en scen från sitt liv där man fötts med en exceptionell begåvning eller ett gravt handikapp, där man tillhör det motsatta könet eller lever i en annan tid.
  Och så kan man använda rent biografiska scener men vända på dem: ”Skriv om ett tillfälle där du med goda skäl blivit förbannad på någon, men skriv det utifrån motpartens perspektiv och få oss att förstå att det var du som var dum.”

  Och så vill jag självklart recensera böcker som inte finns!

  U.J.

  Svara

 5. Kan vi inte få skriva en sonett om korv förresten?
  Det låter långsökt men det är en hyllning till Hasse Alfredsons hyllning till begränsningen som konstnärlig motor. Jag har hört honom i någon intervju klaga på tidningar som hörde av sig:
  – Kan inte du skriva något åt oss, sade de.
  – Vad då för något? Undrade han
  – Vad du vill, sa de.
  – När skulle det vara, undrade han.
  – När du vill, svarade de.
  Och med sådana förutsättningar blir det inget. (Åtminstone inte om man är H A). Om de däremot ringer mitt i natten och säger ”I morgon bitti måste vi ha en sonett om korv” så är det inga större problem att få ihop något bra…

  U.J.

  Svara

 6. Bra tips! Jag lägger det till de övriga anteckningarna!

  Noterar särskilt: korv

  Svara

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *