Skrivuppgift 8: Bruce Chatwinskt

Bruce Chatwin hette kanske den mest berömda författaren av reseberättelser – han gjorde till exempel Patagonien känt för hela världen och var ständigt omdiskuterad för vad som var sant och vad som var påhittat i hans stories.

Denna vecka ska vi följa i Bruces drömspår och skriva våra egna reseberättelser. Det är bara det att vi (som vanligt) har några regler för hur din text ska utformas:

  • Du får inte skriva om ett land du har varit i = du ska alltså skriva en reseberättelse från en existerande plats, där du själv inte har varit.
  • Du måste hålla dig på planeten Jorden (vi sparar månresan till senare tillfälle).
  • Du ska placera ditt berättarjag bland lokalbefolkningen, prova på en lokal sed av något slag, och du ska råka ut för både positiva och negativa saker på denna exotiska (?) plats.
  • Du behöver ej skriva om hela resan; utan du gör ett nedslag på en plats = vi behöver inte läsa om hur incheckningen på Arlanda gick till.

Sätt fart nu! Packa väskan, svälj en åksjuketablett och vattna blommorna en sista gång innan du reser iväg. Och glöm nu inte passet! Eller … så är det precis det du har gjort.

Edit: (vi låter uppgiften dra ut på två veckor, så ny inlämningsdag gäller!) Uppgiften sträcker sig från onsdag 27 juli till onsdag 10 augusti.

När du mailar in uppgiften till pennfajten ( @ ) gmail com märker du kuvertet med Bruce Chatwin

Veckans pseudonym kommer att bli huvudstäder
Veckans tag på texterna blir brucechatwin

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *