Hur du skickar in din text

Pennfajten är ett helt ideellt projekt och vi vill/måste försöka hålla administrationen av texterna till ett minimum. Vi ber dig därför noga följa mallen för hur du skriver dina texter. Tack på förhand!

  • Du får lösa skrivuppgiften hur du vill. Med en haiku eller med en novell. Det behöver inte vara en fint avrundad text, det räcker med ett stycke. Som kortast bör texten vara 140 tecken och för övre längdgräns använd sunt förnuft (konsten att tråka ut är att berätta allt, som Voltaire skulle ha tweetat).
  • Formatera inte din text i Word. Skriv istället in din text i plain text-format i ett mail och skicka den till pennfajten ( @ ) gmail com – så lägger vi in texten manuellt som ett inlägg. Om du formaterar texten kan det bli ett jättejobb att lägga in den. Plain är ordet vi gillar i just det här sammanhanget.
  • Om du får feeling och skriver en längre text – tänk då på att den ska vara lätt att läsa på webben. Gärna korta stycken.
  • Ibland kommer vi ange vilken genre vi ska prova att skriva i, annars är det upp till dig att välja hur du skriver. Poetiskt, dramatiskt, humoristiskt, med eller utan rim.
  • Du och dina texter kommer utåt på sajten att vara anonyma. Endast Augustin och Sandra kommer att veta vem som skrivit vad. Kontakta oss när som helst om du har frågor (du kan mailadressen vid det här laget).
  • Du har givetvis upphovsrätten till din text. Men vi ansvarar inte för om ett troll surfar förbi och snattar den, eller om du har snattat den av någon annan.
  • Med veckans skrivuppgift kommer vi även meddela vad som blir veckans pseudonym. Dessa pseudonymer kommer att slumpas fram och ta det inte personligt om du får ett fnissigt namn/sak/djur/etc.
  • Om du är osäker på stavning, grammatik och något annat skrivtekniskt så kan vi hjälpa dig i mån av tid. Annars så satsar vi Pennfajtare mer på vad vi skriver, än hur vi stavar till det.
  • Glöm inte att märka kuvertet till oss noga och enligt anvisning. Tack, tack.

PS! Du behöver inte vara med och skriva varje vecka. Om du inte går igång på skrivuppgiften så kan du vänta till det kommer en ny uppgift. Eller så går du tillbaka och provar en gammal! Kom bara ihåg att tydligt skriva vilken uppgift det är du skickar in.

Tags: , ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *